Sirop și Lichior de Nuci Verzi – Rețete Medicinale
Nucile și cojile de nuci verzi conți de 10 ori mai multă Vitamina C decât lămâile. Din nucile verzi sau cojile de nuci verzi se pot prepara diverse leacuri: tinctură, sirop sau lichior. Acestea sunt benefice pentru ficat, stomac și intestine, pentru detoxifierea ficatului, curățarea și subțierea sângelui îngroșat, colită de putrefacție, anemie, lipsă de apetit, astenie, infecții cu stafilococi și streptococi.

Sirop și Lichior de Nuci Verzi – Rețete Medicinale
Sirop de nuci verzi – rețetă
INGREDIENTE
• 2-3 pumni de coji verzi de nucă
• 1 litru de apă
• 1 kg de zahăr
• 3 cuișoare
PREPARARE
Se decojesc nucile verzi, iar cojile se taie bucăți mici. Acestea se pun la fiert într-o oală cu 1 litru de apă și cuișoarele aromate. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se strecoară lichidul și se adaugă zahărul. După ce s-a topit zahărul și s-a legat ca un sirop, lichidul se toarnă în sticle. Acestea se fierb pe bain-marie 10 minute, după care se pun dopuri (preferabil de plută). Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, după masă.
Lichior de nuci verzi – rețetă
INGREDIENTE
• 20 de nuci mari
• 500 g de zahăr
• 1 litru de apă
• 1 litru de alcool de 40 de grade
• 2-3 cuișoare
• 1 baton de vanilie
• 1 baton de scorțișoară
• coaja de la 1 portocală
PREPARARE
Se curăță nucile de coajă, se taie în sferturi și se pun într-o sticlă sau borcan de sticlă cu gura largă. Se toarnă alcoolul și se lasă circa 2 săptămâni sau 1 lună de zile la macerat la loc cald sau însorit. După acest interval, se strecoară și se adaugă aromele și zahărul dizolvat într-un litru de apă.
Lichiorul se trage în sticle închise la culoare și se păstrează la loc răcoros. Se ia câte 1 linguriță pe zi, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Persoanele anemice pot urma o cură cu lichior de nuci verzi o lună de zile.
Lichior de coji verzi de nuci – rețetă
INGREDIENTE
• 500 g de coji de nuci verzi
• 1 litru de rachiu natural
• 3 litri de vin
• 500 g de zahăr
PREPARARE
Se pun cojile de nuci verzi tăiate bucăți într-un borcan, se toarnă rachiul și se lasă la macerat 3 luni. Se strecoară și se amestecă apoi cu vinul. Se adaugă zahărul sau miere, după gust. Se ia câte 1 linguriță, de 1-2 ori e zi, în cure de câte 1 lună, pentru:
– Anemie
– Convalescență
– Dureri de dinți
– Paraziți intestinali
– Astenie
– Oboseală
– Imunitate scăzută
– Stomac leneș
– Metabolism lent
De-un lichior am pus si eu,am facut si dulceata.
am sa incerc si eu pina acum faceam doar dulceata am notat reteta si am sa fac si sirop pentru sanatatesint minunate contin iod
Foarte bun