Suc de Cireșe – Preparare, Beneficii

Cireșele conțin o abundență de 17 antioxidanți puternici, inclusiv antociani și melatonină. Aceștia previn efectele distrugătoare ale stresului oxidativ, care cauzează bolile cronice, îmbătrânirea prematură, distrugerea țesuturilor și malignizarea celulelor.

Suc de Cireșe – Preparare, Beneficii

Suc de Cireșe – Preparare, Beneficii

Suc de Cireșe – Rețetă

Sucul de cireșe natural se obține ușor acasă, prin zdrobirea cireșelor la blender sau prin storcătorul electric. Specialiștii recomandă blenderul sau robotul, deoarece centrifuga elimină foarte multe vitamine și fibre din pulpa fructelor.

Cel mai sănătos este sucul de cireșe negre sau cireșe amare, la care se poate adăuga puțină miere de albine lichidă pentru a avea un gust mai dulce și o durată de viață mai lungă (păstrat la frigider maxim 6 ore).

Cura cu suc de cireșe pentru boli

Sucul de cireșe este un foarte bun analgezic pentru durerile provocată de artrită și gută, și un leac natural pentru bolile de inimă și diabet. Sucul are un efect diuretic puternic prin care ajută la curățarea rinichilor și prevenirea cancerului de rinichi, de vezică și de prostată.

Sucul de cireșe se poate bea zilnic pe perioada verii, sau ori de câte ori avem ocazia, de la 2 pahare pe zi până la 1 litru pe zi. O cură cu suc de cireșe în scop terapeutic poate dura 1-2 săptămâni.

Pietre la rinichi

Pentru dizolvarea pietrelor la rinichi, se poate urma o cură de o lună de zile cu câte 1 litru de suc de cireșe pe zi. Persoanele care suferă de cistite, nefrite, pielite sau alte infecții renale sau urinare, pe lângă sucul de cireșe, pot bea și ceai din cozi de cireșe, câte 1-2 căni pe zi.

Gută

Cireșele sunt renumite în mod special pentru capacitatea lor de a ajuta la tratarea gutei. Cireșele conțin un antocianin specific care inhibă o enzimă pe care corpul o folosește la producerea de acid uric.

Se bea câte 1 litru de suc de cireșe amare zilnic. Cantitatea de suc se împarte în 3 rații egale, care se vor consuma pe tot parcursul zilei. Cura pentru gută durează 3-4 săptămâni. Sucul de cireșe amare este eficient în crizele de gută.

Dinți și gingii sănătoase

Consumul de cireșe sprijină sănătatea dinților și a gingiilor, prevenind formarea de plăci dentare. Mai mult, sucul de cireșe conține antioxidanți care ajută la consolidarea structurii colagenului, crescând elasticitatea și fermitatea pielii.

Insomnie

Sucul de cireșe poate ajuta la îmbunătățirea somnului de noapte și la relaxarea persoanelor care au un somn agitat sau care se trezesc de multe ori pe noapte.

Diabet non-insulinodependent

Cireșele sunt fructe benefice pentru diabetici, deoarece ele cresc nivelul de insulină din corp. Sucul de cireșe stimulează celulele pancreatice să producă mai multă insulină. Se recomandă o cură de o lună de zile cu suc de cireșe amare sau cireșe amare, câte 500 g pe zi.

Dureri musculare

2-3 pahare de suc de cireșe pe zi poate reduce intensitatea durerilor musculare la cei care fac multă mișcare fizică sau practică diverse antrenamente . Mai mult, sucul de cireșe poate crește performanța la sportivi cu 15%.

Precauții

Cireșele sunt fructe sigure, care nu prezintă probleme, cu excepția persoanelor care suferă de colită de fermentație sau sensibilitate gastrică.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. de ce nu ai manca direct ciresele ? cum se stoarce , se scot samburii prima data ?

  2. Da, se scot sâmburii. Sucul este recomandat ca terapie, pentru cei care au diverse afecțiuni. Este mai rapid asimilat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.