Panarițiu (Infecția Degetelor sau Unghiilor) – Leacuri Băbești Eficiente

Panarițiul este o infecție acută care apare de regulă la degetele sau la unghiile de la mâini sau picioare. Un germene (stafilococ) pătrunde în interiorul degetului și creează infecția. Apare în urma unei înțepături, așchii sau a unei plăgi. Panarițiul se recunoaște prin umflarea și înroșirea unghiei, durere, sensibilitate  sau tumefiere a faldului lateral al unghiei.

Leacuri de Casă Pentru Panarițiu

Panarițiu (Infecția Degetelor sau Unghiilor) – Tratamente Naturiste și Leacuri Băbești Eficiente

Panarițiu (Infecția Degetelor sau Unghiilor) – Tratamente Naturiste și Leacuri Băbești Eficiente

Apă fiartă

Unul din cele mai simple și necostisitoare metode de a scăpa de panarițiu este să introducem pur și simplu degetul de 2-3 ori în apă fiartă, clocotită, 1-2 secunde.

Leucoplast

Un alt leac rapid și accesibil oricui este leucoplastul. Se spală degetul mai întâi cu puțin spirt medicinal, apoi se înfășoară unghia cu un leucoplast. Se lasă 2-3 zile, timp în care infecția se va reduce de la sine.

O felie de roșie

O felie de roșie, aplicată pe unghie dimineața și alta seara, câteva zile la rând poate trata această problemă.

Miere, gălbenuș și făină de grâu

Se amestecă puțină făină de grâu cu puțină miere de miere de albine și un gălbenuș de ou (opțional), cât să obținem un aluat mic. Se modelează cu degetele ca o turtiță rotundă, și se aplică pe unghia afectată. Se lasă să acționeze până seara, când se spală locul cu apă oxigenată și turtița.

Rivanol sau tinctură de propolis

Se înmoaie o bucată de tifon sau vată în rivanol și se aplică pe unghia infectată. Se lasă să acționeze toată ziua. Sau se poate introduce degetul afectat în tinctură de propolis.

Tinctură de iod

Un alt leac de casă eficient pentru infecțiile unghiilor de la mâini sau picioare este tinctura de iod. Se aplică pe zonele afectate un tampon de vată sau pansament înmuiat în tinctură de iod, procurată de la farmacie. Degetul se leagă apoi cu o bucată de pânză curată și se înfășoară, pentru a ține tamponul fix. Se lasă să acționeze întreaga zi. Tratamentul se face pe o perioadă de 2-3 zile la rând. Durerea dispare, pielea începe să se cojească, iar infecția începe să dispară. Într-o săptămână, panarițiul poate dispărea definitiv, fără să lase semne.

Frunză de varză

Dacă infecția se agravează și apare un abces, se zdrobește o frunză de varză și se înfășoară complet degetul afectat. Frunza se schimbă o dată la 6 ore. În 24 de ore abcesul poate fi vindecat.

Tratament recomandat de Maria Treben

Mai întâi de toate, se fac băi fierbinți cu mușețel la degetul afectat, de mai multe ori pe zi. Baia durează 30 de minute. Apoi se scaldă mâna sau piciorul afectat de panarițiu timp de 30 de minute într-o fiertură de usturoi în lapte. Sau se fierbe o căpățână mare de usturoi cu o cană de apă și se înmoaie degetul afectat 30 de minute în fiertura călduță.

Dacă degetul afectat de infecție face puroi, se aplică o compresă cu terci de semințe de in. Se pune 1 linguriță de semințe de in la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă clocotită. Se lasă să se răcorească, apoi se zdrobesc și se fac ca niște cataplasme mici, care se pun calde pe deget, dacă e colectat puroi.

Dacă abcesul se deschide, se face o baie cu ceai de mușețel la degetul afectat. La final se aplică o compresă cu ulei de sunătoare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

7 comentarii

  1. se introduce degetul vatamat intr-un castravete acru timp de o noapte

  2. DA ,,,ESTE ADEVARAT CU APA FIARTA,,,,,,FAC ACEST LUCRU DE MULTA VREME…

  3. Eu am apelat la metoda cu apa clocotita de foarte multe ori, in faza incipienta, a dat de fiecare data rezultat

  4. Sfat: introduceti degetul in apa inainte de a atinge punctul de fierbere pentru a va obisnui

  5. Ceapă coapta.Excepțională!

  6. Pune degetul intro rosie nu prea coapta seara , o compresa sa-l tina peste noapte ,,, am fost impresionata ,,, de complecta vindecare la cei ce au folosit chiar din prima noapte ,,

  7. La fel pt diferite abcese masive la git ,,,, dimineata tot abcesul a fost drenat iar locul nu mai era inflamat

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.