Top 10 Cele Mai Bune Leacuri Pentru Negi

Negii sunt excrescențe benigne, inofensive, care de regulă dispar de la sine în câteva luni sau ani. Negii genitali sunt cei care au un oarecare potențial cancerigen, însă negii care apar pe celelalte zone ale corpului nu deranjează decât din punct de vedere estetic. Singura problemă este că în foarte multe cazuri, negii se înmulțesc (răspândesc) și recidivează (reapar după tratament).

10 Remedii Pentru Negi  
10 Remedii Pentru Negi

10 Remedii Pentru Negi

Negii sunt cel mai adesea văzuți pe mâini, în special pe degete, însă ei pot să apară și la nivelul feței, călcâielor, genunchilor sau încheieturilor.

1. Arderea negilor cu jăratec

Se aprinde un băț de chibrit, se îndepărtează gămălia, iar cu jăratecul care rămâne pe băț se atinge de câteva ori vârful negului. Jăratecul nu se lasă pe neg mai mult de 1-2 secunde.

Vom observa că vârful negului începe să se înnegrească. Acest semn ne indică faptul că în câteva zile, negul se va vindeca și va dispărea cu totul. Acest tratament se poate utiliza pentru negii care apar pe diferite zone ale corpului, mai puțin în zona genitală.

2. Usturoi

Se zdrobește un cățel de usturoi și se aplică direct pe neg. Se fixează cu un bandaj sau leucoplast și se lasă să acționeze o zi. Timp de o săptămână se schimbă usturoiul și bandajul zilnic. Usturoiul exercită un efect caustic asupra negului. În câteva zile, negul va deveni o bășică și va cădea de la sine. Se poate aplica și suc de usturoi. Este de asemenea indicat să se consume cât mai mult usturoi crud, pentru a întări sistemul imunitar în fața virusurilor.

3. Suc de ceapă

Se aplică pe zona negului zeamă de ceapă amestecată cu sare (lăsată la macerat peste noapte) de 2 ori pe zi, până la dispariția negilor. Negul se masează ușor.

4. Cartofi cruzi

Se taie un cartof mic și se curăță negul cu o bucată de cartof, de mai multe ori pe zi, cel puțin 14 zile la rând.

5. Coji de nuci verzi

Se freacă negii în fiecare zi cu coaja verde de la nuci. Procedeul se face 10 zile după ce negul s-a uscat pentru prevenirea recidivei.

6. Bitter suedez

Se umezește o bucată de vată în bitter și se aplică pe neg. Acest leac vindecă inclusiv pustulele vechi, mâinile crăpate, semnele din naștere, petele, hemangioamele, seborea și alunițele.

7. Tinctură de propolis

Se ung negii(nu și zonele din jur) în fiecare dimineață și seara cu tinctură de propolis, folosind o bucățică de vată.

8. Ulei de ricin sau lavandă

Se tamponează zilnic negii cu ulei de levănțică sau ulei de ricin, timp de 15 zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se poate relua.

9. Oțet

Se înmoaie o bucată de vată în oțet și se fixează pe neg cu un leucoplast. Se lasă să acționeze 1-2 ore în fiecare zi.

10. Sucuri din plante

Suc de păpădie. Se rupe o tulpină de păpădie proaspăt culeasă deasupra unui neg, și se lasă să curgă seva lăptoasă a plantei. Procedeul se repetă zilnic, până când negul se va vindeca.

Suc de gălbenele. Sucul extras prin ruperea tulpinilor proaspete de gălbenele se aplică pe neg. Acest leac ajută inclusiv la vindecarea scabiei (râia).

Suc și ceai de rostopască. Planta se opărește cu apă și ceaiul obținut se aplică sub formă de compresă pe locurile afectate de negi. Sau se poate aplica direct suc de rostopască.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.