Sucul de Țelină și Pătrunjel Ajută la Tratarea Infecțiilor Urinare

Cei care suferă de infecții urinare pot face mici schimbări în dietă, care le vor aduce beneficii neașteptate. De pildă, pătrunjelul, țelina și pepenele verde sunt alimente care acționează ca un diuretic și alcalinizant natural, cu rol adjuvant în tratarea infecțiilor urinare.

Rețetă Suc de Țelină și Pătrunjel Infecții Urinare  
Rețetă Suc de Țelină și Pătrunjel Infecții Urinare

Rețetă Suc de Țelină și Pătrunjel Infecții Urinare

Există foarte multe alimente și plante care pot fi folosite pentru vindecarea infecțiilor tractului urinar. Acestea sunt numite “diuretice”, și au efecte antiseptice urinare naturale. Rețeta de suc de mai jos este alcalinizantă și antiseptică.

INGREDIENTE

4 tulpini de țelină
1 castravete
3 crenguțe de pătrunjel de pătrunjel
5-6 cubulețe de pepene verde (dacă sunt în sezon)
 1/2 lămâie

Rețeta necesită un storcător de fructe, dar dacă nu aveți unul, se poate folosi un blender. Sucul iese în acest caz mult mai consistent, cremos. Se poate folosi miere de albine ca îndulcitor, însă pepenele va adăuga dulceața necesară acestui suc. Se poate bea câte un pahar de suc zilnic, în funcție de gravitatea simptomelor.

Suc de țelină simplu

Pentru prepararea acestui suc, se folosește o țelină întreagă (rădăcină și frunze). Se spală bine cu apă rece și se introduce într-un blender sau storcător electric cu stoarcere lentă. Se stoarce sucul printr-un tifon. Se beau în fiecare zi câte 1-2 păhărele mici de țuică (30-50 ml), cu o oră înainte de mesele principale.

Acest suc este foarte bun și pentru hipertensivi, pentru că ajută la scăderea tensiunii arteriale.

În vindecarea infecțiilor tractului urinar sau a oricărei alte boli pe sistem urinar, foarte important este consumul de apă alcalină. Aceasta va contracara supra-acidifierea tractului urinar. Dacă nu găsiți apă alcalină, puteți bea apă cu zeamă de lămâie. Sucul de mai are acest efect alcalin natural.

Alte alimente recomandate de nutriționiști în caz de infecții urinare sunt: oțetul de mere, păpădia, frunzele de varză, boabele de ienupăr, ceaiul verde, feniculul și urzica. O dietă care cuprinde aceste alimente ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare din tractul urinar.

Infecții urinare – Simptome

– Urinări dese
– Durere sau disconfort în timpul urinarii
– Sânge în urină
– Urină închisă la culoare sau urină tulbure
– Febră
– Durere sau disconfort în partea de jos a spatelui (zona în care se află rinichii)

Se recomandă eliminarea completă din dietă a produselor de carne, produselor lactate, a produselor rafinate, a produselor de tip fast-food, a zahărului și băuturilor alcoolice sau efervescente (sifon, sucuri carbogazoase). Toate aceste alimente reduc alcalinitatea naturală a organismului, cresc aciditatea și implicit riscul de boli.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.