Sucul de Căpșuni – Elixir Antioxidant, Anti-Cancer, Anti-Îmbătrânire

Toți nutriționiștii sunt uimiți de proprietățile terapeutice ale căpșunilor – aceste fructe dulci și parfumate, care sunt un deliciu pentru consum. Sucul de căpșuni este considerat un adevărat elixir cu efecte antioxidante din cele mai puternice, cu proprietăți anti-cancer și anti-îmbătrânire remarcabile. Consumat în plin sezon, sucul de căpșuni menține sănătatea țesuturilor și previne bolile cronice.

Suc de căpșuni – Proprietăți
Sucul de Căpșuni – Cel Mai Dulce Elixir din Lume

Sucul de Căpșuni – Cel Mai Dulce Elixir din Lume

Căpșunile sunt ambalate cu o varietate de substanțe antioxidante: Vitaminele C, E și beta-caroten. Sunt de asemenea o sursă minunată de vitamine și minerale: Vitamine din complexul B, Vitamina K, magneziu, potasiu, zinc, mangan, iod și acizi grași esențiali Omega-3.

Suc de căpșuni - Beneficii

Anemie

Căpșunile ajută la prevenirea și combaterea mai multor tipuri de anemie, datorită conținutului ridicat de acid folic (Vitamina B9), esențială pentru sinteza hemoglobinei – proteina din celulele roșii de sânge care are rolul de a oxigena tot corpul.

Cancer

Căpșunile sunt situate pe primele locuri în lista super-alimentelor care reduc riscul de deces din cauza cancerului. Acest lucru se datorează conținutului fabulos de diferite tipuri de antioxidanți, care lucrează sinergic și mult mai puternic împotriva oxidări, prevenind astfel diferite tipuri de cancer și boli cronice.

Imunitate

Aceste fructe sunt foarte bogate în Vitamina C, un antioxidant-cheie pentru consolidarea funcției imunitare a corpului. Consumul de suc de căpșuni sau de căpșuni ca atare ajută la prevenirea și combaterea bolilor infecțioase.

Detoxifiere, digestie, slăbire

Datorită conținutului lor ridicat de vitamina C, căpșuni stimulează secreția de sucuri gastrice și salivă, îmbunătățind astfel digestia amidonului și proteinelor din alimente. În plus, bogăția de fibre din căpșuni reduce eficient riscul sau problemele de constipație.

Studii recente au descoperit că sucul de căpșuni are o capacitate unică de a activa proteinele din corp care cresc producția de antioxidanți și enzime care ajută la eliminarea toxinelor din celule.

Sucul de căpșuni crește diureza, curăță colonul și reglează tensiunea arterială. Toate aceste efecte se datorează conținutului mare de potasiu. Sucul de căpșuni este de asemenea benefic pentru menținerea greutății: scade pofta de mâncare și ajută la slăbit.

Anti – coagulare

În aceste fructe dulci, cercetătorii au găsit o cantitate moderată de acid acetilsalicilic, același ingredient activ găsit în aspirină. Deși cantitatea de acid acetilsalicilic din căpșuni nu este suficientă pentru ameliorarea simptomelor gripei, această doză poate fi de mare ajutor în subțierea sângelui și prevenirea formării de cheaguri de sânge.

Inimă

Căpșunile s-au dovedit incredibil de benefice pentru sănătatea inimii, datorită prezenței a două minerale importante: magneziu și potasiu. Acestea sunt necesare pentru contractarea și relaxarea mușchilor inimii și arterelor, și pentru menținerea unui nivel optim al tensiunii arteriale. Un aport suficient de potasiu poate diminua riscul de hipertensiunea arterială, pietre la rinichi, accident vascular cerebral sau osteoporoză.

Inflamații, hemoragii intestinale

Anthocyanidin este un flavonoid unic din căpșuni, care exercită un efect protector puternic asupra afecțiunilor inflamatorii precum astmul, guta, artrita, reumatismul sau ateroscleroza. În același timp, consumul de căpșuni protejează împotriva hemoragiilor intestinale.

Creier și sistemul nervos

S-a demonstrat că pe lângă efectul anti – anemic, acidul folic din căpșuni poate ajuta creierul să proceseze mai bine informațiile, îmbunătățind totodată memoria și capacitatea de concentrare. Acidul folic este de asemenea esențial pentru prevenirea defectelor cerebrale la copii în timpul sarcinii.

Sucul de căpșuni susține starea de sănătate a sistemului nervos, datorită conținutului moderat de zaharuri naturale, care sunt o sursă de combustibil importantă pentru funcția celulelor creierului.

Căpșunile sunt alimente care ajută la eliberarea serotoninei, un neurotransmițător numit și hormon al fericirii. Acesta este responsabil pentru starea de relaxare și inducerea unui sentiment general de bine. Sucul de căpșuni ajută de asemenea la producerea unui alt neurotransmițători implicați în comunicarea nervoasă – noradrenalina.

Consolidarea țesuturilor, vindecarea rănilor

Includerea sucului de căpșuni în dieta zilnică ajută la întărirea țesuturilor. Conținutul său impresionant de vitamina C stimulează producția de colagen, previne deteriorarea pielii, ruperea vaselor de sânge și slăbirea oaselor. Manganul sprijină de asemenea producția de colagen și joacă un rol-cheie în vindecarea rănilor după un accident.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.