Borșul Crud de Sfeclă – Tratament Pentru Boli de Ficat, Hepatita C
Persoanele care sunt în căutarea unui mod natural de a îmbunătăți funcția detoxifiantă a ficatului și a stării generale de sănătate, pot apela la sfecla roșie. Această legumă-minune este recomandă de toți medicii nutriționiști și naturiști pentru sănătatea celulei hepatice.
Borș de sfeclă: rețetă
Una din metodele cele mai eficiente de a integra sfecla roșie în dieta zilnică este să ne obișnuim să bem un pahar de suc de sfeclă dimineața, în loc de cafea. Rețeta de mai jos este mult mai bună, îmbogățită cu verdețuri și usturoi.
Ingrediente
• 1 kg de sfeclă roșie
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 căpățână de usturoi
• 1 linguriță de drojdie
Preparare
Se curăță sfecla, se spală și se taie cubulețe sau se rade pe răzătoare. Se spală și zarzavaturile și usturoiul se curăță de coajă. Se pun toate aceste ingrediente într-un borcan de sticlă și se umple cu apă. Se lasă la macerat la temperatura camerei câteva zile, până când lichidul este bine acrit.
Se strecoară borșul și se beau câte 2 pahare pe zi. Peste legumele din borcan se toarnă din nou cu apă. Borșul obținut a doua oară este mai slab, din acesta se beau câte 4 pahare pe zi. Cura cu borș de sfeclă se poate bea pe tot parcursul anului.
→ Efecte
Borșul acru de sfeclă și zarzavaturi este un bun curățitor pentru ficat, acționând ca un depurativ (de eliminare a toxinelor) pentru întregul corp. Este util inclusiv pentru bolile pulmonari.
Sfecla este una din cele mai eficiente metode naturale de detoxifiere pentru ficat. Sfecla are un conținut foarte mare de antioxidanți, inclusiv fibre, betaină, fier, acid folic și betanină, care luptă împotriva toxinelor care se acumulează în ficat. Pectina este de asemenea o fibră regăsită în sfeclă, care împiedică resorbția toxinelor din ficat prin eliminarea lor din organism.
Betaina este substanța care încurajează celulele hepatice să elimine toxinele. În plus, betaina protejează conductele hepatice și biliare, reduce riscul de boli coronariene și cerebrale și reduce inflamațiile din corp.
În plus, sfecla a fost asociată și cu îmbunătățirea producției de acid gastric și prevenirea cancerului hepatic, pulmonar, de splină, de colon sau de piele.
Alte remedii pentru boli de ficat
Tot pentru bolile de ficat, se pot bea câte 2 pahare de suc de varză pe zi. Și pulberea de pedicuță, armurariu și rostopască (amestecate în părți egale) poate ajuta persoanele care suferă de afecțiuni hepatice. Se ia câte ½ linguriță de amestec de pulbere, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Se ține un sfert de oră sub limbă, apoi se înghite cu apă.
interesanta reteta , dar cat de mare borcanul (cata apa ?) la cantitatea asta ?
da sa ne spuneti cata apa
Se poate folosi 1 borcan de 800 sau de 1000 ml.
multumesc! dar asa mic ? cred ca se incarca doar cu sfecla
va rog sa-mi sp.uneti o reteta naturista pentru hepatita B …….VA MULTIMESC .
MULTUMESC FRUMOS PENTRU MINUNATELE RETETE ,O DUPA AMIAZA PLACUTA!!!!
cata apa se pune?
CATA APA SE PUNEEEEEEEEEEEEEE
multumesc frumos pt. aceste retete minuni
Foarte urat din partea ta Elena De Carlo sa raspunzi asa …”A vorbit vocea adevarului absolut!
De unde toata convingerea asta?
Sa vorbesti dupa ce ai aplicate pe tine cu seriozitate si in mod corect! Altminteri, nu indrazni sa deschizi gura! Daca tie ti-o fi fiind frica sa te rupi de chimicale, sau lene sa te tratezi naturist, e problema ta si iti meriti soarta pe care ti-o decizi. Cei care au incercat sunt acum vindecati sau pe cale de vindecare si ar trebui s si faca acest lucru cunoscut. Nu de alta, dar cam e timpul sa li se inchisa gura la alde „Nițu-strâmbu'” care neaga ca sa se afle-n…borş..” cei 7 ani de acasa nu ii ai!!
Dati retete aiurea, răspunde la întrebări, cât de mare borcanul dacă vrei sa faci un bine. Reteta este pe mai multe site uri, copy past. RUSINEEEEE
Sursa de unde a fost preluată rețeta nu scrie dimensiunea borcanului. Tăiați toate legumele și vedeți în ce fel de borcan încape. Cel mai bine ar fi să amestecați toate legumele tăiate într-un lighean și apoi să repartizați amestecul în mai multe borcane de 1-2 litri.