Cine Nu Are Voie Să Mănânce Usturoi – Contraindicații la Usturoi

În cantități rezonabile, usturoiul ne poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, oferindu-ne mai multă protecție împotriva bolilor. Considerat cel mai puternic antibiotic natural, cu aplicații eficiente în sute de boli ușoare și grave, usturoiul trebuie totuși consumat cu moderație. Dacă vom mânca prea mult, negreșit vom avea parte de efecte secundare. În plus, nu toată lumea are voie să consume acest usturoi.

Cine Nu Are Voie Să Mănânce Usturoi – Contraindicații la Usturoi

Cine Nu Are Voie Să Mănânce Usturoi – Contraindicații la Usturoi

Efectele secundare ale consumului excesiv de usturoi

1-2 căței de usturoi pe zi nu este o doză prea mare, ci chiar suficient de potrivită pentru a beneficia de toate virtuțile terapeutice ale acestui aliment medicinal. O căpățână întreagă de usturoi pe zi înseamnă depășirea dozei normale și apariția problemelor – fie că îl consumăm crud sau sub formă de suc, fie că îl adăugăm în mâncare.

Reacțiile adverse ale corpului la consumul excesiv de usturoi sunt:

– Diaree, flatulență (gaze)
– Arsuri la stomac
– Dureri de cap
– Înfierbântarea pielii, înroșirea feței
– Insomnie
– Greață, vărsături
– Creșterea bătăilor inimii
– Iritarea pielii, inflamații (dacă usturoiul se aplică extern în cantități mari)

Cine nu ar trebui să consume usturoi

FDA a clasificat usturoiul ca un aliment non-toxic. Consumul moderat de usturoi – câțiva căței pe zi – este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Există și doze “medicinale” de usturoi recomandate pentru persoanele cu anumite boli sau simptome.

Cu toate acestea, există și persoane care sunt alergice la usturoi sau persoane care care suferă de anumite boli, și care nu-l pot consuma în cantități mari sau în mod regulat:

– Inflamații acute
– Diabet de tip 1
– Deshidratare
– Hipoglicemie
– Insomnie
– Transplant de organe
– Pemfigus (vezicule pe piele)

Usturoiul poate interacționa cu unele medicamente

Datorită efectului său puternic asupra mai multor sisteme din organism – sistemul imunitar, circulator, cardiovascular sau metabolic, usturoiul poate interfera cu anumite medicamente, afectând funcțiile acestora.

De exemplu, persoanele care iau medicamente pentru SIDA/HIV ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma sau lua suplimente cu usturoi, deoarece planta putea fi incompatibilă cu aceste medicamente, scăzându-le eficiența, sau cauzând efecte secundare.

De asemenea, usturoiul este renumit pentru capacitatea sa de subția sângele. Din acest motiv, nu este recomandat (în orice cantități mari) persoanelor care urmează un tratament cu medicamente pentru subțierea sângelui.

Usturoiul poate totodată agrava anumite boli sau probleme de sănătate. De pildă, persoanele care suferă de inflamații acute – cum este artrita, nu trebuie să consume usturoi intern, deoarece acesta poate accentua durerile.

Persoanele programate pentru o intervenție chirurgicală sunt de asemenea sfătuite să nu consume usturoi cu cel puțin o săptămână înainte de intervenția chirurgicală, pentru a asigura o coagulare corectă a sângelui.

Consumul de usturoi este contraindicat și persoanelor care au suferit recent un transplant de organe, sau care urmează a fi supuse unei astfel de intervenții.

2 comentarii

  1. Cei care tin la halena lor proaspata si agreabila!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.