Boli de Ficat – 10 Tratamente Naturiste

Ficatul este un organ responsabil pentru o serie de funcții importante în organism. Din acest motiv, vătămarea lui poate crea probleme serioase de sănătate.

Boli de Ficat – 10 Tratamente Naturiste

Boli de Ficat – 10 Tratamente Naturiste

Boli de ficat:  simptome

Ficatul se poate regenera cu ușurință, însă dacă țesuturile hepatice sunt afectate în proporiție de peste 75%, funcția acestui organ poate fi compromisă. Unele boli de ficat se pot trata cu remedii naturiste, altele cu o medicație specială (cum este în cazul insuficienței hepatice), iar altele pot necesita chiar un transplant de ficat. Semnele unei afecțiuni hepatice includ:

– Oboseală severă
– Slăbiciune corporală
– Pierdere în greutate
– Greață și vărsături
– Modificarea în galben a culorii pielii (icter)

Remedii naturiste pentru boli de ficat

1. Armurariu

Această plantă are efecte curative puternice în numeroase multe boli de ficat. Există dovezi care sugerează că acest remediu este benefic pentru hepatita virală, ciroză, hepatită alcoolică, toxicitate provocată de substanțe chimice sau ciuperci. Pulberea de armurariu este cea mai potrivită formă de administrare pentru:

– Hepatită avansată
– Ciroză hepatică
– Dispepsie
– Reflux gastric
– Balonare

Planta uscată se macină prin râşniţa de cafea. Se ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbă, apoi se poate înghiți cu apă. Se pot urma cure de câte 3 luni pentru tratarea cancerului hepatic, inclusiv cancerul de sân, de prostată și cervical.

2. Oțet de mere

Acest remediu – aparent ciudat pentru a fi citat la capitolul “tratamente naturiste pentru afecțiunile hepatice” – ajută la detoxifierea ficatului. Se adaugă 1 lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă și se îndulcește cu 1 linguriță de miere. Se bea înainte de masă, de 3 ori pe zi, pentru curățarea ficatului și o mai ușoară metabolizare a grăsimilor.

3. Ceai de rădăcină de păpădie

Acest remediu susține buna funcționare a ficatului. Ceaiul se poate prepara din pulbere de rădăcină de păpădie (măcinată prin râșnița de cafea), sau dintr-o cantitate mică de rădăcini de păpădie, fierte cu o cană de apă. Ceaiul de rădăcină de păpădie se poate procura direct de la magazinele naturiste. Se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi.

4. Lemn-dulce

Această plantă orientală este recomandată îndeosebi pentru tratarea ficatului gras non-alcoolic. Se consumă sub formă de ceai, preparat din pulbere de rădăcină de lemn-dulce. Se beau câte 1-2 ceaiuri pe zi.

5. Turmeric

Turmericul are proprietăți antiseptice, și acționează totodată ca un antioxidant. Acesta poate îmbunătăți funcția ficatului, având o acțiune antivirală puternică, prin care previne multiplicarea virusurilor care provoacă hepatita B și C. Pulberea de turmeric se poate utiliza la gătit, ca și condiment. Un tratament gustos și eficient pentru bolile de ficat este acesta: se adaugă ½ linguriță într-un pahar cu lapte și se bea în fiecare zi. Sau mai simplu, se amestecă ½ linguriță de turmeric și 1 linguriță de miere, și se consumă zilnic.

6. Semințe de in

Semințele de in sunt cunoscute în mod special pentru calitatea lor de a îmbunătăți digestia și reduce colesterolul. Semințele de in conțin fitonutrienți care împiedică hormonii eliminați de ficat să circule liber în sânge, reducând astfel presiunea asupra ficatului. Semințele de in se consumă măcinate, cu miere de albine, sau se pot adăuga la salate sau amestecuri de cereale la micul-dejun

7. Papaya

Papaya este un fruct excelent pentru ciroza hepatică. Se consumă ca atare, sau sub formă de suc. Se amestecă 2 lingurițe de suc de papaya cu ½ linguriță de suc de lămâie și se bea preparatul zilnic, timp de o lună, pentru vindecarea bolilor hepatice.

8. Suc de spanac și morcov

Acest suc senzațional este de asemenea eficient pentru ciroza hepatică. Se amestecă ½ pahar de suc de spanac cu ½ pahar de suc de morcov și se bea în fiecare zi.

9. Avocado și nuci

Dacă doriți să vă protejați ficatul de boli, trebuie să consumați mai multe nuci și fructe de avocado. Glutation este o substanță prezentă în fructele de avocado și în nuci, care curăță toxinele depozitate în ficat.

10. Ceai verde

Ceaiul verde este considerat cel mai sănătos ceai din lume. Conține o cantitate foarte mare de antioxidanți (inclusiv cathecine, care susțin funcțiile hepatice). Se pot bea până la 3-4 căni de ceai verde pe zi, pentru protejarea ficatului și recuperarea celulei hepatice lezate de boli.

În afară de aceste remedii, se impune renunțarea la tutun, alcool și suplimente de fier în exces.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.