Ascită (Ciroza Umedă) – Tratamente Naturiste

Ascita este cunoscută medical sub numele de “ciroză umedă” și este o fază avansată a cirozei hepatice. Acest stadiu al bolii este caracterizat prin acumularea unei cantități excesive de lichid în cavitatea peritoneală, circa 10-20 de litri. Din acest motiv boala se mai numește în popor “apă la burtă”. Deși este o maladie gravă, în unele cazuri ascita a răspuns bine la tratamentele pe bază de plante.

Ascită - Tratamente naturiste  
Ascită (Ciroza Umedă) – Tratamente Naturiste

Ascită (Ciroza Umedă) – Tratamente Naturiste

Bolnavii de ciroză hepatică sau cancer hepatic, pancreatită acută, carcinomatoză peritoneală, tuberculoză sau tumori ovariene pot suferi de ascită. Boala poate fi declanșată de factori infecțioși, precum hepatita alcoolică. Ascita se manifestă prin creșterea rapidă în volum a abdomenului. Acest lucru atrage după sine și o întindere a pielii și ieșirea în exterior a ombilicului.

Pulbere de pelin

Pentru eliminarea lichidului din abdomen, se ia câte 1 linguriță de pelin, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă, apoi se bea o cană de ceai diuretic cu miere. În a doua săptămână de tratament, se iau câte 2 lingurițe de pulbere de pelin, de 3 ori pe zi. În a treia săptămână se iau câte 3 lingurițe de pulbere de pelin, de 3 ori pe zi. Tratamentul se poate relua după 3 săptămâni de pauză.

Păpădie

Păpădia este renumită pentru efectul purificator asupra sângelui. Se consumă câte 6-8 tije de păpădie pe zi, timp de 2-3 săptămâni. Cura se face primăvara, și este indicată în toate tipurile de hepatită acută sau cronică.

Ceai de teci de fasole

Ceaiul de teci de fasole verde sau uscată are un efect diuretic natural care ajută la eliminarea cantității mari de apă din țesuturi. Se prepară prin decoct. Vezi aici metoda de preparare a decoctului.

Tinctură de ceapă roșie

Tinctura de ceapă roșie ajută la regenerarea ficatului și a celulelor hepatice afectate de boală. Se pune 1 kg de ceapă roșie tocată mărunt la macerat în 5 litri de țuică naturală timp de 10 zile. Se iau câte 2 linguri pe zi, dimineața pe stomacul gol, apoi se stă culcat pe partea dreaptă jumătate de oră.

Pulbere de anghinare, rostopască și pufuliță

Acest tratament ajută la curățarea, regenerarea și întărirea ficatului. Se macină prin râșnița de cafea câte 50 de grame de anghinare și 50 grame de pufuliță. Pulberile obținute (separat) se amestecă. Se macină apoi și 15 grame de rostopască și se pune într-un borcan separat. Atenție, plantele trebuie măcinate cât mai fin.

Se ia câte 1 linguriță de amestec de pulbere de anghinare și pufuliță, în combinație cu 1 vârf de cuțit de pulbere de rostopască. Pulberea se ține sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu apă. Tratamentul se face 10 zile, iar după o pauză de 10 zile, se poate relua. Tratamentul durează în total 2 luni.

Ceai din urzică, dud, măceș, pir și rostopască

Acest tratament complex este foarte bun pentru hepatitele cronice. Se pun la fiert 3 litri de apă de izvor. La primele clocote se adaugă 3 lingurițe de rădăcină de dud, 1 linguriță de rădăcină de măceș, 1 linguriță de rădăcină de urzică și 1 linguriță de rădăcină de pir. Se fierbe totul la foc mic, până când cantitatea de lichid scade la 1 litru. Se ia oala de pe foc și se adaugă ½ linguriță de iarbă de rostopască. Se lasă la infuzat până la răcirea completă. Se strecoară și se bea toată cantitatea de ceai rezultată într-o zi, împărțită în 5 rații. Ceaiul se bea cu o oră înainte de mese, și înainte de gustările dintre mese.

Cura durează o lună de zile, și se face de 2 ori pe an. Bolnavii de ascită trebuie să bea acest ceai până când se elimină tot lichidul din abdomen. După cele 30 de zile de tratament, se face o pauză de 7 zile, apoi se poate relua. Acest ceai se bea doar proaspăt, nu vechi de o zi sau mai multe zile. Regimul alimentar trebuie să excludă prăjelile, grăsimile și alcoolul.

Rădăcină de dud alb

Se ia un pumn de așchii de rădăcină de dud alb și se pune la macerat peste noapte în 2 litri de apă. A doua zi, lichidul se fierbe până când scade la 1,250 litri. Se strecoară și se bea pe parcursul zilei, până când scade volumul abdomenului. După o pauză de 3 săptămâni, tratamentul se mai poate repeta încă 2 săptămâni.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.