Apa de Flori de Salcâm – O Terapie de Sezon

Unii medici nutriționiști spun că apa în care au stat florile de salcâm se poate bea în loc de apa potabilă pe care o consumăm zilnic. Apa de salcâm posedă toate calitățile nutritive și curative ale florile de salcâm, și de aceea poate fi o terapie minunată la începutul verii. Aceasta se poate folosi și extern, pentru ten și decolteu.

Rețetă Apă de Salcâm  
Apă de Flori de Salcâm – O Terapie Excepțională

Apă de Flori de Salcâm – O Terapie Excepțională

INGREDIENTE

1 mână de flori de salcâm uscate
1 litru de apă de izvor

PREPARARE. ADMINISTRARE. UTILIZARE EXTERNĂ

Se spală bine florile, și se pun la macerat în apă peste noapte, cel puțin 8 ore. Se bea în loc de apă.

Dacă preparăm apa de salcâm pentru utilizare externă, pentru piele, se pun 2 linguri de flori de salcâm la macerat în ½ ceașcă de apă rece, peste noapte. Dimineața se strecoară, și lichidul rezultat se pune deoparte. Peste florile rămase, se toarnă ½ ceașcă de apă clocotită, și se lasă la infuzat 20 de minute, cu capac. Se strecoară, și la final se combină cele două lichide rezultate. Se păstrează la frigider maxim 4 zile.

Cu această apă se tamponează tenul și gâtul, seara. Se pot aplica și comprese calde pe față și pe gât, timp de un sfert de oră. Apa de salcâm are efecte calmante și emoliente, și în plus catifelează pielea. Dă rezultate bune în cuperoză (vinișoare roșii pe nas și pomeți).

Florile de salcâm, vindecătoare

Salcâmul este indicat în ulcer, gastrită, bila leneșă, dureri de cap și migrene, iritabilitate psihică, epuizare nervoasă, tulburări ale sistemului nervos, reflux acid, candidoză bucală și digestivă, tuse, constipație (se consumă flori de salcâm cu miere), arsuri ușoare (se aplică flori de salcâm zdrobite, 2 ore), candidoză vaginală (irigații cu infuzie de salcâm), insomnie la copiii mici (se fac băi calde cu infuzie de flori de salcâm)

Când și cum se culege salcâmul

Florile de salcâm se culeg la sfârșitul lunii mai. Specialiștii spun că florile de salcâm trebuie culese pe cât posibil din zone nepoluate, din copaci mici de statură. Se recoltează crenguțele cu tot cu ciorchine, fără frunze. Se pun la uscat la soare, apoi se păstrează în pungi de hârtie. Au un termen de valabilitate de 2 ani.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]