Lipsa de Seleniu Afectează Imunitatea și Glanda Tiroidă – Simptome, Doză Recomandată

Seleniul are efecte antitumorale excepționale, fiind un protector celular remarcabil. Acest mineral joacă un rol fundamentul în ceea ce privește sănătatea sistemului imunitar. Seleniul ajută organismul să producă anticorpi, substanțe pe care sistemul imunitar le folosește ca arme chimice împotriva virușilor, ciupercilor, bacteriilor și altor agenți periculoși pentru sănătate.

Seleniul – Cheia unui sistem imunitar puternic

s

Lipsa de Seleniu

Seleniul este atât de puternic, încât poate ajuta la eradicare metalelor grele din corp: plumb, mercur sau arsenic. Cercetătorii susțin că seleniul este unul din cele mai importante minerale care pot ajuta la stimularea imunității.

Seleniul este un antioxidant puternic care ne protejează de bolile maligne (inclusiv cancer), care ajută la menținerea elasticității țesuturilor, la regenerarea mușchiului inimii, la reglarea ritmului cardiac, la menținerea funcției pancreasului și a glandei tiroide.

> Lipsa de seleniu – Simptome

– Oboseală, slăbiciune musculară și generală
– Căderea părului de pe cap, părului pubian, sprâncene
– Creștere întârziată la copii
– Creșterea nivelului de colesterol
– Sterilitate la bărbați
– Dificultăți de concentrare
– Depresie, senzație de lene
– Suprasensibilitate la căldură

Cura cu seleniu

Persoanele care sunt adesea atinse de răceli sau gripă, sau suferă de infecții cronice sau recidivante, sunt sfătuite să ceară recomandarea unui medic pentru a lua suplimente cu seleniu. Pentru stimularea producției de celule (albe) imunitare și anticorpi, medicii recomandă asocierea seleniului cu Vitamina E. Aceasta se poate lua din cătină, nuci sau ulei de măsline.

Se administrează cu succes în hepatită cronică, ciroză, tiroidită autoimună, hipotiroidie, astenie, oboseală, insomnie, nervozitate, cardiopatie ischemică, paralizie, boli debilitante, convalescență după boli grave, infertilitate masculină. Suplimentarea cu seleniu poate ajuta în tratamentul cancerului, HIV/SIDA, sindromului Alzheimer sau alți viruși.

Cel mai prielnic moment pentru a face o cură cu seleniu este primăvara și toamna, când suntem cei mai sensibili la răceli, viroze și infecții. Cura durează o lună, timp în care se ia seleniu natural (eventual cel extras din drojdia de bere). Seleniu organic se poate găsi la magazinele naturiste, sub formă de tablete.

> Doză zilnică recomandată de seleniu

Copii 1-3 ani: 20 mcg/zi
Copii 4-6 ani: 30 mcg/zi
Copii 6-9 ani: 40 mcg/zi
Copii 10-12 ani: 45 mcg/zi
Adolescenți 13-19 ani: 50 mcg/zi.
Bărbați adulți: 60 mcg/zi
Bărbați peste 65 de ani: 70 mcg/zi
Femei adulte: 50 mcg/zi
Femei peste 50 de ani: 60 mcg/zi
Femei gravide (în al III-lea trimestru de sarcină) și care alăptează: 60 mcg/zi
Femei și bărbați peste 75 de ani: 80 mcg/zi

Surse naturale de seleniu sunt:legumele, peștele, drojdia de bere, germenii de grâu, usturoiul, ceapa, orezul, carnea roșie, ouăle, untul, produsele marine, ficatul și rinichii.

[wcepe_products ids=’10065,4684′ button=’Cumpără aici’]

Ce boli poate produce lipsa de seleniu

Carența de seleniu sau un nivel mic de seleniu din corp poate afecta imunitatea, funcția glandei tiroide și a sistemului nervos, sistemul cardiovascular și fertilitatea la bărbați. Mai precis, lipsa de seleniu poate duce la următoarele probleme de săntate:

– Astenie
– Gripă, afecțiuni virale
– Tiroidită auto-imună
– Tulburări neurologice și psihice
– Insuficiență cardiacă
– Uscarea pielii (xeordermie)
– Cataractă
– Sterilitate la bărbați
– Probleme cu prostata
– Afecțiuni articulare

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. doza de Se este im mg sau in mcg, pentru ca este o mare diferenta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.