Pătrunjelul – Remediu Pentru Cancer, Infecții, Hepatite, Calculi, Celulită

Foarte puține medicamente pot fi comparate cu pătrunjelul la capitolul eficiență. Atunci când este preparat și administrat în mod corespunzător, acest zarzavat de sezon exercită un efect terapeutic intens. Foarte multe laboratoare farmaceutice de prestigiu au analizat această verdeață pentru a-i descoperi secretele. S-a dovedit benefic în hepatite, infecții, cancer și un sistem imunitar slab.

Tratamente cu Pătrunjel

Tratamente cu Pătrunjel

Pătrunjelul – Verdeața sănătății

Forța naturală tămăduitoare a pătrunjelului se află atât în frunzele verzi și în rădăcină, cât și în semințele sale. Frunzele de și tulpinile verzi ale pătrunjelului au un efect diuretic, prin care neutralizează și elimină toxinele din organism. Mai mult, pătrunjelul verde ajută la dizolvarea și eliminarea pietrelor la rinichi și bilă.

Rădăcina de pătrunjel este bogată în minerale și are un efect antiviral. Rădăcina de pătrunjel stimulează rinichii și ficatul. Semințele de pătrunjel sunt un tonic digestiv puternic, un stimulent sexual natural și un afrodisiac renumit. Semințele de pătrunjel pot combate de asemenea alcoolismul.

Ce boli vindecă pătrunjelul

Atenție! Sucul de pătrunjel nu trebuie să fie administrat nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov. Nu trebuie depășită doza de 1 pahar (200 ml) de suc de pătrunjel la adulți și 60 ml la copii, deoarece poate provoca reacții adverse: tulburări digestive și hiperexcitabilitate. De asemenea, o doză mai mare de 8 grame de semințe de pătrunjel pe zi poate provoca vertij, spasme și probleme digestive puternice.

Hepatitele A, B, C

Studii recente au arătat că pătrunjelul are un efect surprinzător de combatere a virusurilor care atacă celula hepatică. Din acest motiv, pătrunjelul este recomandat cu precădere persoanelor care suferă de hepatita A, B și C. Se poate urma un tratament de 4 săptămâni cu suc de frunze verzi de pătrunjel. Se consumă câte 15 linguri de suc pe zi, preferabil pe stomacul gol, înainte de masă.

Alcoolismul

Persoanele care vor să se lase de consumul de alcool pot încerca un tratament cu ceai de pătrunjel și lămâie. Se pun 4 fire de pătrunjel la fiert cu 1 litru de apă și cojile de la o lămâie și un grapefruit. Se fierbe amestecul până scade la jumătate, apoi se ia de pe foc. Se adaugă 2 linguri de pulbere de semințe de pătrunjel, se acoperă și se lasă să se răcească, apoi strecoară

Se păstrează la frigider, și se ia câte 1 lingură, de 4 ori pe zi, până la terminarea cantității. Acest remediu reduce nevoia de alcool, combate problemele hepatice și nervoase care rezultă din alcoolism. Pătrunjelul poate chiar provoca intoleranță la alcool.

Efectele intoxicației alcoolice acute (ebrietate) pot fi diminuate prin mestecarea de frunze de pătrunjel în cantități mari.

Celulita și acumularea de apă în țesuturi

Se urmează o cură cu suc de rădăcină de pătrunjel de cel 3 săptămâni. Se bea câte 1 pahar de suc pe zi. În paralel, se poate face și un masaj puternic al zonei afectate cu suc de pătrunjel.

Calculi renali și biliari

Se bea câte ¼ de pahar de suc preparat din rădăcină și frunze de pătrunjel, diluat cu ¾ de suc de morcov. Acest preparat se bea de 3 ori pe zi.

Infecții recurente

În medicina arabă, pătrunjelul verde tocat fin se adaugă la o salată cu roșii, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline, administrată persoanelor care suferă de boli infecțioase recidivante.

Studiile recente realizate la Universitatea din Ankara, Turcia, au adus dovezi noi, care arată că acest remediu culinar are un efect puternic asupra sistemului imunitar, și poate lupta cu succes împotriva mai multor tipuri de bacterii și ciuperci parazitare.

Boli canceroase

Sucul de pătrunjel este un adjuvant excelent în tratamentul cancerului. Această verdeață stimulează sistemul imunitar și sprijină organismul în lupta împotriva bolilor. Mai mult, pătrunjelul ajută la reglarea echilibrului hormonal și combate efectele adverse ale tratamentelor cu citostatice și radiații.

Sterilitate masculină, impotență

Se ia câte ½ linguriță de pulbere de semințe de pătrunjel, de 4 ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează 40 de zile.

Precauții și contraindicații

Pătrunjelul nu este indicat femeilor gravide, deoarece poate provoca avort. Semințele de pătrunjel au cel mai puternic efect abortiv – câteva grame vor provoca contracții uterine puternice. Frunzele și rădăcina de pătrunjel au aceleași efecte, doar ceva mai slabe.

Cum se prepară sucul de pătrunjel

Sucul de pătrunjel verde se obține din 2 legături de pătrunjel și 1 pahar de apă plată. Se pun ingredientele într-un robot, și apoi se lasă totul la macerat 10 minute. Se beau câte 2 pahare pe zi, pe stomacul gol.

Sucul de rădăcină de pătrunjel se prepară cu ajutorul storcătorului electric. Se bea câte ¼ pahar pe zi, cu suc de morcov.

Dacă nu aveți un storcător în casă, dați pătrunjelul prin mașină.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. este extraordinar,trebuie consumat cu incredere.

  2. Mai ales ca este in piata!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]