Febra Fânului (Rinită Alergică) – Simptome și Tratament Naturist

Febra fânului, numită în termeni medicali “rinită alergică“, este o boală a secolului nostru, o inflamație cronică a mucoasei nazale care pare incurabilă. Simptomele nu dispar niciodată definitiv: strănuturi, senzația de nas înfundat, lăcrimare, secreții nazale recurente, sau mâncărime la nivelul gâtului.

Febra Fânului – Simptome și Tratament Naturist

Febra Fânului – Simptome și Tratament Naturist

Febra fânului – Cauze

Bolile alergice – precum febra fânului, pot fi ereditare, sau cauzate de administrarea excesivă de antibiotice în copilărie. Există de asemenea foarte mulți de factori alergenici din mediu care pot declanșa crizele de rinită alergică. Persoanele sensibile la polenul florilor, arborilor sau a anumitor plante suferă de crize de rinită alergică primăvara și vara. Strănutul și nasul înfundat pot să apară și în contact cu praful din casă, caz în care simptomele se manifestă pe tot parcursul anului.

Unele persoane au reacții alergice în prezența unor animale, păsări sau substanțe chimice, inclusiv mucegai. Alimente precum zahărul, carnea roșie, grâul sau produsele lactate pot crește de asemenea sensibilitatea persoanelor care suferă de rinită alergică.

> Febra fânului – Simptome

– Atacuri de strănut
– Nas înfundat
– Secreții nazale apoase abundente
– Lăcrimare abundentă
– Dureri de cap
– Respirație grea
– Tuse persistentă

Febra fânului – Tratamente naturiste

Utilizarea spray-urilor nazale sau medicamentelor antihistaminice nu sunt recomandate. Acestea pot ameliora simptomele pe moment, dar creează în schimb dependență.

1. Rețetă de suc natural

Constipația sau problemele cu colonul pot crește riscul de rinită alergică. Se recomandă următorul suc. Ingredientele se folosesc în cantități egale.

Ingrediente:

• țelină
• morcovi
• mere

Se extrage sucul și se combină. Se bea în jur de 450 ml de suc pe stomacul gol. Acest tratament se poate face îndeosebi între lunile mai-august, când cantitatea de polen din aer este cea mai mare.

2. Apă cu sare pe nas

O soluție rapidă pentru reducerea simptomelor este apa cu sare, care se trage pe nas, pe fiecare nară în parte. Se amestecă 1 linguriță de sare mare cu un pahar de apă caldă. Apa trebuie să iasă pe gură. Deși ustură, soluția salină curăță sinusurile.

3. Ulei de susan

O alternativă este să picurăm în fiecare nară câte 1 picătură de ulei de susan, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

4. Fagure cu miere

Mestecarea unui fagure de miere este de asemenea un remediu util pentru rinită alergică.

5. Dieta

Alimente care pot combate rinita alergică sunt: ceapa, usturoiul, arpagicul, hreanul, muștarul, cresonul și năsturelul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.