Cura cu Grapefruit – Pentru Slăbire și Boli

Popularitatea acestui fruct a început odată cu mania curelor de slăbire din rândul vedetelor din Occident și a crescut după ce studiile științifice au arătat că grapefruitul este mai mult decât un aliment eficient pentru pierderea în greutate, ci un adevărat miracol pentru sănătate.

Cura de Sănătate cu Grapefruit  
Cura cu Grapefruit - Slăbire și Boli

Cura cu Grapefruit – Slăbire și Boli

Cura cu grapefruit se face 2 săptămâni, urmate de o săptămână de pauză. Se consumă câte 1 fruct, de 2-3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Dacă nu se urmărește pierderea în greutate, se recomandă doar câte un fruct pe zi, înainte de masă.

Sucul de grapefruit, mult mai rapid și complet asimilat de corp, se poate obține printr-un dispozitiv manual, sau printr-un storcător electric. Se bea pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, în maxim 2 ore de la stoarcere.

1. Cura de slăbire de 3 săptămâni cu grapefruit

Nu doar persoanele care vor să slăbească pot urma această cură, ci și cei care au nevoie de o detoxifiere, de reglare a glicemiei sau de întărire a imunității și prevenire a bolilor cronice.

Grapefruitul are două efecte aparent contradictorii: stimulează pofta de mâncare, și ajută la slăbit. Însă efectul final depinde de modul în care îl consumăm. Dacă dorim să slăbim, trebuie să consumăm acest fruct în doze mai mari, adică 2-3 fructe pe zi. Consumat înainte de fiecare masă, grapefruitul inhibă apetitul și reglează secreția de sucuri digestive. În mod contrar, consumat în cantități mici (1 grapefruit pe zi), acesta crește pofta de mâncare.

Nutriționiștii îl recomandă în curele de slăbire și datorită conținutului caloric foarte mic, proprietăților detoxifiante sau reglatoare ale glicemiei. Cura de slăbire cu grapefruit ajută totodată la eliminarea excesului de apă din corp, și la prelungirea senzației de sațietate după masă.

Să nu uităm că grapefruitul este un fruct bogat în foarte multe vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, ceea ce îl face ideal pentru dietele de slăbire. Se pot consuma câte 2 fructe pe zi, înainte de masă, timp de 3 săptămâni.

2. Sucul de grapefruit și sănătatea rinichilor

Cercetătorii au demonstrat că un pahar de suc de grapefruit pe zi poate ajuta la eliminarea și prevenirea formării de calculi renali prin efectul puternic de dizolvare a uraților și oxalaților pe care acidul citric îl are.

Fie că doriți să eliminați, sau doar să preveniți formarea de pietre la rinichi, 2-3 pahare de suc de grapefruit pe zi, timp de o săptămână pot fi un tratament sănătos. Se fac pauze de câte o săptămână între cure.

În plus, sucul de grapefruit are efect diuretic și alcalinizant asupra urinei, fiind un remediu natural împotriva infecțiilor reno-urinare. Cu toate acestea, nu se recomandă administrarea acestui fruct simultan cu un tratament cu antibiotice, deoarece scade eficiența lor.

3. Un grapefruit pe zi combate cancerul

Studiile științifice recente au confirmat faptul că o dietă bogată în fructe citrice reduce incidența cancerului de orice fel. Acest lucru se datorează vitaminei C din fructele citrice. Grapefruitul conține mult mai multe substanțe antioxidante și anticancerigene, cum este naringenina, Este un fruct uimitor, care nu doar previne transformarea celulelor sănătoase în celule cancerigene, ci poate inclusiv repara ADN-ul deja afectat de mutații.

4. Alte tratamente

– Răceli, infecții gripale (se bea câte ½ litru de suc de grapefruit pe zi, 3 zile)
– Mahmureală (se bea 1 litru de suc de grapefruit pe parcursul zilei, cu înghițituri mici)
– Avitaminoză, anemie, astenie, oboseală fizică și psihică (se consumă 1-2 fructe pe zi)
– Constipație (se consumă câte 1-2 fructe pe zi, înainte de micul-dejun)
– Criză bilară (se bea 1 pahar de suc de grapefruit pe zi, dimineața pe stomacul gol)
– Colesterol și glicemie mare (se consumă 3-4 fructe pe zi, în cure de 3 săptămâni)
– Tromboflebită (se bea câte 3 pahare de suc de grapefruit pe zi, timp de 10 zile, urmate de o săptămână de pauză)
– Îmbătrânire prematură (se consumă ½ kg de fructe pe zi, timp de 3 săptămâni)
– Ten gras, seboreic (se masează tenul cu o felie de grapefruit zilnic)
– Acnee (se șterge pielea afectată cu pulpa și coaja fructului de mai multe ori pe zi)

Grapefruit - Precauții și contraindicații

Înainte de consum, se recomandă spălarea fructului cu o soluție din apă și oțet de mere, pentru îndepărtarea chimicalelor din coajă. Grapefruitul conține substanțe anticancerigene, antivirale și antioxidante, prin care inhibă și blochează acțiunea medicamentelor de sinteză. De aceea, persoanele sub un tratament cu antibiotice nu trebui să consume acest fruct cu 3 ore înainte sau după administrarea antibioticele.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.