Urinare Frecventă – Tratament cu Cimbru

Tulburările urinare sau urinarea în exces pot fi remediate cu ajutorul unei plante aromate – cimbrul, pe care adesea o adăugăm la prepararea mâncărurilor pentru un plus de savoare.

Urinare Frecventă – Tratament cu Cimbru

Urinare Frecventă – Tratament cu Cimbru

Cimbrul – Miracolul din grădină

Cimbrul (Thymus serpyllum), indiferent dacă este sălbatic sau cultivat în grădină, este o plantă cu proprietăți curative de care ne putem folosi și în scop medicinal. Tradiția spune că cimbrul este repezit, înfierbântat și aprins. El stimulează fluxul diuretic și ciclul lunar, și grăbește ieșirea pruncului la naștere. Gargara cu cimbru este un leac minunat pentru tuse, planta fiind un antiseptic natural.

Călugărița Hildegard von Bingen recomanda cimbrul ca plantă de leac pentru bolile de nervi și lepră.

Cei care beau dimineața o cană cu ceai de cimbru pot simți efectul binefăcător aproape imediat: o prospețime a spiritului, mai multă energie, o senzație plăcută în stomac, îmbunătățirea stării generale de sănătate, și totodată ameliorarea tusei de dimineață.

Ceaiul de cimbru este util inclusiv pentru cei care suferă de patima beției, sau de epilepsie.

Ceaiul de cimbru reglează procesul de urinare

Pentru reglarea procesului de urinare, se poate încerca o cură cu ceai de cimbru. Mai precis, se beau câte 2 căni pe zi, dimineața și seara. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată, care se opărește cu o cană de apă clocotită.

> Băile cu cimbru

Cimbrul are o acțiune benefică și atunci când este folosit extern. De pildă, băile cu cimbru sunt renumite pentru efectele lor binefăcătoare. Sunt recomandate inclusiv copiilor agitați, slab dezvoltați, sau cu debilități la nivelul membrelor. Băile cu cimbru sunt ideale și pentru persoanele care suferă de depresii sau surescitare nervoasă.

În cazul dereglărilor urinare, baia cu cimbru se pregătește astfel: se pun 200 g de plantă uscată la macerat într-o găleată de 8 litri cu apă rece, de seara până dimineața. A doua zi, lichidul se încălzește, se strecoară și se adaugă în apa din cadă. Se fac băi de 20 de minute. Nivelul apei nu trebuie să depășească regiunea inimii. După baie, corpul nu se șterge ci se îmbracă direct cu un halat gros și se stă în pat o oră pentru a transpira.

> Pernă cu cimbru

Dacă apar dureri din cauza urinărilor excesive, se poate aplica o pernuță cu cimbru. Se umple un săculeț de pânză sau tifon cu cimbru și se coase la gură. Se poate încălzi sau folosi ca atare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.