Gută – Simptome și Remedii Naturiste

Boala survine ca urmare a acumulării de acid uric în exces. Acesta se depune, în mod preferențial în articulații. La bărbați există un risc mai mare de formare de depozite de acid uric, îndeosebi la nivelul membrelor inferioare.

Gută – Simptome și Tratament Naturist

Gută – Simptome și Tratament Naturist

Gută – Simptome

Guta este boală de metabolism, cu repercursiuni asupra întregului organism, în special asupra articulațiilor. Cei afectați de gută acuză dureri puternice, însoțite uneori de tumefierea articulațiilor bolnave, de înroșirea tegumentului periarticular, impotență motorie funcțională. Mobilitatea articulațiilor devine dificilă și redusă. Pot să apară inclusiv complicații renale sau vasculare.

Gută – Tratamente naturiste cu ceaiuri

Pentru tratarea gutei cu remedii naturiste, Maria Treben recomandă următoarele plante medicinale.

I. Ceai de pedicuță

Se pune 1 linguriță de plantă la oprit într-o cană de apă clocotită și se lasă 30 de secunde la infuzat. Se strecoară, și se bea o singură cană pe zi, pe stomacul gol.

II. Ceai de coada-calului

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor de reumatism, gută sau pentru ameliorarea nevralgiilor, se recomandă câte 1 cană de ceai de coada-calului pe zi, consumată cu înghițituri mici.

III. Tulpini de păpădie

Păpădia este o plantă extraordinară pentru sănătate. Datorită capacității naturale de a purifica sângele, păpădia se poate folosi cu succes primăvara, contra gutei. Se culeg tije de păpădie în perioada înfloririi, se spală și se mănâncă așa crude, până la 10 fire pe zi.

IV. Băi generale cu tătăneasă

Se pun 200 g de frunze de tătăneasă la macerat într-o găleată de 5 litri cu apă rece, 12 ore (peste noapte). A doua zi, amestecul se încălzește, se strecoară, și se adaugă în apa din cadă. Nivelul apei trebuie să acopere rinichii, dar să nu depășească regiunea inimii. Baia se face 20 de minute, iar după aceea, corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă un halat gros, apoi se stă în pat pentru a transpira abundent o oră.

V. Băi generale cu urzici

Se pun 200 g de frunze uscate de urzică la macerat într-o găleată de 5 litri cu apă rece, 12 ore (peste noapte). A doua zi, amestecul se încălzește, se strecoară, și se adaugă în apa din cadă. Nivelul apei trebuie să acopere rinichii, dar să nu depășească regiunea inimii. Baia se face 20 de minute, iar după aceea, corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă un halat gros, apoi se stă în pat pentru a transpira abundent o oră.

VI. Tinctură de ventrilică

Se ung locurile dureroase ale articulațiilor cu tinctura de ventrilică. În paralel, se iau câte 15 picături de tinctură de ventrilică pe zi, diluate în apă sau puțin ceai. Dacă nu găsiți tinctură de ventrilică la magazinele naturiste, o puteți prepara acasă. Se pun 2 pumni de ventrilică proaspăt culeasă și mărunțită într-o sticlă de un litru. Peste plantă se toarnă alcool rafinat de 38-40 de grade, se închide sticla ermetic și se lasă la loc cald 14 zile.

VII. Comprese cu ferigă

Se folosesc ferigi proaspăt culese. Acestea se rup de tulpina plantei, se pun pe un prosop și se împăturește, apoi se așează pe locul dureros. Compresa se lasă să acționeze toată noaptea.

BIBLIOGRAFIE:

“Boli Specifice Bărbaților”, Sănătate cu Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.