Simptomele și Pericolele Unei Infecții cu Helicobacteri Pylori

Helicobacter pylori a fost descoperită acum 30 de ani, și este una din cele mai populare și totodată rezistente bacterii. Medicii o numesc o bacterie “oportunistă”, care poate infecta mai ales persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Deși această bacterie este naturală și benefică pentru corpurile noastre în cantități mici, ea poate deveni extrem de periculoasă atunci când se înmulțește fără control. Infecția cu Helicobacter pylori este principala cauză a digestiei defectuoase, a ulcerului gastric sau a cancerului de stomac.

Simptomele și Pericolele Unei Infecții cu Helicobacteri Pylori

Simptomele și Pericolele Unei Infecții cu Helicobacteri Pylori

Helicobacteri Pylori – Simptome

În urma statisticilor, se estimează că peste 50% din populația lumii are niveluri mari de H. pylori. Acest microorganism se poate răspândi foarte rapid – prin salivă, fiind astfel ușor de transmis de la o persoană la alta. Sunt cazuri frecvente de familii întregi afectate de această infecție.

Cele mai frecvente simptome asociate cu infecția cu Helicobacter pylori sunt:

• Dureri abdominale (ușoare-severe)
• Balonare și senzația de stomac umflat
• Eructații și reflux gastric
• Respirație urât-mirositoare constantă
• Senzație ușoară de greață

Alte probleme de sănătate care pot fi cauzate de o infecție cu H. pylori sunt:

– anemia pernicioasă – prin deficit de vitamina B12 (oboseală constantă, dificultăți respiratorii, umflarea limbii, greață)
– anemie feriprivă – prin deficit de fier
– colită ulceroasă fluctuantă
– colon iritabil
– diaree și constipație

Riscurile unei infecții cu Helicobacter pylori

H. pylori este un microorganism foarte sofisticat, care are proprietăți adaptive incredibile, fapt care îi conferă capacitatea de a supraviețui mediului dur al stomacului. Bacteria produce o enzimă numită “urează”, care descompune ureea în stomac în dioxid de carbon și amoniac. Din acest motiv apar eructațiile și halena.

Helicobacter pylori reduce capacitatea stomacului de a produce mucus. Secreția de mucus protejează mucoasa stomacului de iritații cauzate de produsele alimentare și de microorganisme. Astfel, există riscul de apariția unor inflamații și iritații severe, simptome comune ale ulcerului gastric.

H. pylori este o bacterie gram-negativă, adică are doi pereți celulari. Acest strat exterior dublu protejează bacteria și o face mai rezistentă la medicamentele antimicrobiene. Alte bacterii gram-negative sunt: Salmonella, E. coli și Shigella.

Majoritatea medicilor încearcă să ucidă infecțiile bacteriene cu antibiotice. Cu toate acestea, bacteriile gram-negative au în pereții celulari exocitoze, substanțe care au capacitatea de a dispersa medicamentele antibiotice. Acest lucru ajută bacteria să supraviețuiască, să se adapteze și să dezvolte capacități mari de a face față tratamentului cu antibiotice.

Materialul peretelui celular al bacteriilor gram-negative cum este Helicobacter pylori este de asemenea un agent inflamator puternic. Acest material este extrem de toxic pentru ficat, și atunci când este eliberat în fluxul de sânge în cantități mari, transmite semnale inflamatorii grave în organism. Este de altfel unul din cauzele principale ale dezvoltării sindromului de intestin permeabil.

SURSE:

http://primaldocs.com

http://www.ulcer-cure.com

http://www.naturalnews.com

http://science.naturalnews.com

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.