Ceai de crețișoară și zmeur pentru fibrom uterin și chisturi ovariene

Atât crețișoara, cât și frunzele de zmeur sunt plante cu o influență pozitivă puternică asupra aparatului genital la femei. Foarte multă lume apreciază această combinație cu efecte terapeutice dovedite în multe cazuri de fibrom uterin sau chist ovarian.

Ceai de Crețișoară și Zmeur – Tratament Pentru Fibrom Uterin și Chisturi Ovariene

Ceai de Crețișoară și Zmeur – Tratament Pentru Fibrom Uterin și Chisturi Ovariene

Ceai de crețișoară și frunze de zmeur – fibrom, chisturi

Crețișoara, denumită pe bună dreptate planta de leac a femeilor, nu trebuie să lipsească din casa nici unei doamne sau domnișoare. De la crețișoară, în scop terapeutic, se folosesc florile și frunzele. Planta se culege în întregime timpul înfloririi, apoi doar frunzele. Frunzele de zmeur, cu proprietăți deosebite în reglarea hormonală la femei, se culeg vara, în perioada iunie-august.

Cum se prepară ceaiul

După ce s-au cules și s-au uscat, plantele se macină (separat) prin râșnița de cafea. Pulberile obținute se amestecă în cantități egale. Pentru prepararea ceaiului, se folosesc 4-6 lingurițe de amestec de pulberi. Acestea se pun la macerat în 500 ml de apă caldă, și se lasă peste noapte.

Dimineața, infuzia se filtrează și lichidul obținut se pune deoparte. Peste pulberea rămasă după filtrare se mai toarnă 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat, până când ceaiul ajunge la temperatura camerei. Se strecoară, și se amestecă apoi cu maceratul pus deoparte.

Cum se bea ceaiul

Se obține în jurul a unui litru de ceai, care se bea pe tot parcursul unei zile. Se face o cură de minim 2 luni. Este un tratament de lungă durată, care necesită totodată schimbarea dietei. Mai precis, se impune un regim lacto-vegetarian, cu multe fructe și legume, brânză, ouă și iaurt, fără zahăr, carne și alimente conservate sau procesate.

Dacă nu aveți posibilitatea să culegeți și să uscați plantele, acestea se pot cumpăra direct de la magazinele naturiste, urmând a le transforma în pulbere acasă, folosind râșnița de cafea.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.