Ciocolată Caldă cu Valeriană și Passiflora – Rețetă Dulce Pentru Nervi și Stări Încordate

Această rețetă este foarte atractivă pentru papilele gustative, dar este totodată benefică pentru sănătate, îndeosebi pentru sistemul nervos. Ingredientele folosite la acest mix sunt atent selecționate pentru calitatea lor de a oferi psihicului și sistemului emoțional o stare de calm, de liniște și energie pozitivă.

Băutură Pentru Tulburări Psiho-Emoționale
Ciocolată Caldă cu Valeriană și Passiflora – Rețetă Dulce Pentru Nervi și Stări Încordate

Ciocolată Caldă cu Valeriană și Passiflora – Rețetă Pentru Sistemul Nervos

INGREDIENTE

3 linguri de rădăcină de valeriană
3 linguri de flori de roiniță 
3 flori de floarea-pasiunii (passiflora)
50 g de ciocolată neagră (amăruie)
 300 ml de lapte
coajă de portocală rasă (opțional)
1 linguriță de zahăr vanilat (opțional)

PREPARARE

________________________________________________________________________________

Se folosește rădăcină de valeriană proaspătă, sau uscată și măcinată prin râșnița de cafea, transformată în pulbere. Se pune laptele pe foc, și se adaugă toate ingredientele pe rând. Se amestecă bine, se lasă 10 minute la încins, apoi se strecoară. În infuzia rezultată se adaugă ciocolata și zahărul, și se amestecă continuu până când se topește ciocolata. Se servește caldă, seara înainte de culcare, după o zi stresantă sau obositoare.

EFECTE

________________________________________________________________________________

Băutura de ciocolată infuzată cu plante are efecte minunate de calmare a nervilor, de eliminare a stărilor tensionate, de înlăturare a emoțiilor negative și de reducere a nivelului de stres.

Atât valeriana, cât și passiflora sunt plante renumite pentru efectele lor sedative asupra sistemului nervos.

Roinița (Melissa officinalis) are o aromă similară lămâiei, cu efecte terapeutice impresionante asupra demenței severe. Conține un ulei volatil vindecător, iar frunzele au efecte sedative natural prin care ameliorează stările de spirit negative: anxietatea, insomnia, migrenele, depresia sau traumele emoționale. Roinița este un elixir pentru o viață lungă, utilizată de greci pentru atenuarea surmenajului psihic, nevrozelor sau tahicardiilor. Ceaiul de roiniță este de altfel un reglator al sistemului nervos și un leac pentru asteniile de sezon.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.