Scapă De Candida Vaginală Cu Un Cățel De Usturoi

Usturoiul are puterea de a ucide bacteriile. Un cățel de usturoi proaspăt poate vindeca cu ușurință o infecție vaginală cu candidă. Important este însă să descoperim infecția cât mai devreme posibil.

Scapă De Candida Vaginală Cu Un Cățel De Usturoi

Scapă De Candida Vaginală Cu Un Cățel De Usturoi

Tratament cu usturoi la primele semne ale infecției

O femeie care suferă de infecții frecvente cu candidă poate recunoaște simptomele îndată ce ele apar: în prima zi mâncărimi trecătoare, iar în a doua zi și uneori chiar 2-3 zile mai târziu secreții vaginale albe și brânzoase. La acest moment, infecția cu candidă este deja instalată, iar labiile vaginului sunt deja roșii și inflamate.

Încă din prima zi în care simptomele încep să-și facă simțite prezența – mâncărimile specifice, se poate încerca următorul tratament:

• Ia un cățel de usturoi și curăță-l de coajă
• Introdu cu acul un fir de ață în mijlocul cățelului de usturoi
• Introdu cățelul de usturoi în vagin înainte de culcare
• Dimineața, trage ața, scoate usturoiul și aruncă-l în toaletă

Usturoiul produce deseori o scurgere vaginală apoasă. Acest tratament de o noapte poate fi suficient pentru a ucide infecția, însă el poate fi repetat și în noaptea următoare sau chiar încă 2 nopți la rând, până când mâncărimile dispar definitiv.

Motivul pentru care tratamentul se face seara, înainte de culcare, este că atunci când usturoiul este plasat în vagin, gustul de usturoi “călătorește” până în cavitatea bucală. Astfel, pentru a evita respirația neplăcută pe care usturoiul o creează în timpul zilei, tratamentul se face pe timp de noapte.

Tratament cu usturoi pentru candida vaginală deja instalată

Dacă infecția a avansat până în punctul în care apar scurgeri albe în cantități mari și o înroșire sau iritare puternică ale labiilor, tratamentul cu usturoi poate fi încă eficient, însă doza de usturoi trebuie să fie mai puternică. Pentru sporirea efectelor antibacteriene ale usturoiului, acesta trebuie tăiat.

• Folosește un șervețel pentru a îndepărta scurgerea vaginală
• Ia un cățel de usturoi decojit și taie-l în jumătate
• Introdu cu acul un fir de ață în mijlocul cățelului de usturoi
• Aplică-l în vagin înainte de culcare
• Repetă acest procedeu câteva nopți la rând

Dacă nu apare nici o îmbunătățire a simptomelor, trebuie cerut sfatul unui medic și urmat un tratament convențional. Este important de reținut faptul că în timpul unei infecții vaginale, spălăturile vaginale pot face mai mult rău decât bine, întrucât candida iubește apa și astfel ea se va dezvolta mai repede.

Usturoiul – Un bactericid natural puternic

Medicii veterinari au folosit usturoiul cu mult timp în urmă pentru a vindeca infecțiile la animale. Studiile au arătat de asemenea că usturoiul poate ucide bacteriile in vitro. Cercetătorii din China au demonstrat că usturoiul poate inhiba creșterea cumulativă a următoarelor microorganisme: Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Vibrio parahaemolyticus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Mycobacterium phlei, Streptococcus faecalis, Bacillus cereus și Micrococcus luteus.

Cercetătorii au descoperit că usturoiul își pierde proprietățile sale antibacteriene atunci când este fiert (la 20 de minute de fierberea sa la 100 ° C).

La Laboratorul de Boli Infecțioase din Centrul Medical din Boston, cercetătorii au examinat capacitatea usturoiului de a trata infecțiile urechii. Ei au descoperit că usturoiul acționează ca un adevărat bactericid, inclusiv în uciderea celor mai periculoase bacterii, cum este Streptococcus agalactiae.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. nu am avut niciodată nici un fel de boală d.p.v.ginecologic:poate să-mi explice şi mie cineva cauzele şi cum se manifestă?

  2. este adevarata? a probat cineva acest leac, momentan nu am dar sunt dispusa la asa ceva si e bine de stiut in viitor

  3. Apare dupa o cura de antibiotice sau cand imunitatea e scazuta !

  4. Mai ramane sa spune-ti sa il combin cu otet ca m-ati fi lasat masca. De unde scoateti prostiile acestea nu stiu.

  5. mai bun e ceaiul de muri de plop negru, garantat!

  6. MURI SAU MUGURI DE PLOP NEGRU ?

  7. O sa ne miroasa gura a usturoi :)))

  8. CRED CA LA URMA MITİTİCA MİROASE NUMAİ A USTUROİ

  9. Aveti mare grija…poate irita pielea sensibila…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.