Pietre la Fiere – Macerat de Ceapă în Ulei

Pietrele la fiere se numesc în termeni medicali calculi biliari sau litiază biliară. Acestea se formează în colecist (vezicula biliară) sau în căile biliare intra-hepatice. Cauza formării de calculi biliari este de regulă alimentația bogată în grăsimi animale care cresc colesterolul.

Pietre la Fiere – Macerat de Ceapă în Ulei

Pietre la Fiere – Macerat de Ceapă în Ulei

Pietre la fiere – Simptome

Conform studiilor, după vârsta de 40 de ani, 10% din populația lumii este afectată de această boală, îndeosebi femeile. În 90% din cazuri, litiază biliară nu se manifestă prin simptome dureroase.

Calculii biliari sunt descoperiți cel mai adesea doar în urma unor analize de rutină. Cele mai cunoscute simptome ale litiazei biliare sunt:

– Vărsături bilioase
– Dureri abdominale în partea dreaptă jos
– Migrene biliare
– Gust amar

Migrarea unei pietre produce dureri mari la nivelul hipocondrului drept, care pot radia în spate și în umăr.

Aceste crize dureroase pot dura de la câteva minute până la câteva ore, în mai multe episoade, și sunt provocate de consumul excesiv de alimente greu digerabile, procesate sau bogate în grăsimi.

Litiază Biliară – Tratament Naturist

Se impune o dietă de curățare a organismului și de alcalinizare. Medicii pot prescrie medicamente antispastice și coleretice. Operația pentru pietre la fiere se recomandă doar în cazul în care durerile sunt foarte mari și pot apărea complicații infecțioase.

INGREDIENTE

2 cepe mari
1 cană de ulei de măsline virgin

PREPARARE

Se taie cepele mărunt și se pun la macerat în uleiul de măsline, sau se poate folosi și de floarea-soarelui. Maceratul durează 6 zile. După acest interval, se strecoară bine preparatul printr-un tifon, și se păstrează într-un borcan cu închidere ermetică, la frigider. Se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi.

Alte sfaturi 

Sucurile verzi din spanac, salată și alte legume cu frunze verzi sunt alcalinizante și previn formarea de pietre la vezică. Ele au totodată și un efect detoxifiant puternic, prin care pot ajuta la eliminarea calculilor biliari. Se poate bea de pildă câte un pahar de suc de pătrunjel, spanac și morcovi (în cantități egale) amestecat cu 1 pahar de apă.

3-4 căni de cafea pe zi poate preveni de asemenea formarea de pietre la vezică. Se impune un consum cât mai mare de apă și lichide, câte 2-3 litri pe zi.

În cazul unei crize de fiere, se pot bea câte 3 căni de ceai pe zi, din anghinare, păpădie, brusture, cicoare, sunătoare sau ținatură. Acestea calmează și reduc simptomele.

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. HA HA AM INCERCAT DE TOATE DOAR LA OPERATIE A FUNCTIONAT DECI NU CREDE6TI TOT

  2. Eu am o patra de 3,8 cm , ce ma sfatuiti sa fac ?

  3. Aici in poza ceapa e intrega.

  4. reteta lui andreas moritz puteti sa mi-o dati va rog?

  5. As fi incercat daca o mai aveam…..Am dat-o afara in februarie. 🙁

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.