Clicky

Tonic Pentru Răceală – Rețetă “Incendiară”

Legumele și verdețurile ne oferă posibilitatea să preparăm adevărate elixiruri pentru sănătate. Am ales o rețetă excepțională pe bază de oțet de mere și ingrediente naturale, un tonic anti-răceală și gripă care poate fi luat de la primele simptome.

Rețetă Tonic Pentru Răceală
Tonic Pentru Răceală – Rețetă “Incendiară”

Tonic Pentru Răceală – Rețetă “Incendiară”

Elixirul de mai jos ajută la descongestionarea căilor nazale și alungă complet semnele de răceală și gripă. Combinația de ingrediente crește în mod natural forța sistemului imunitar și rezistența organismului.

Zeci de rețete asemănătoare au pe bază de oțet de mere sau alcool fost inventate de-a lungul timpului de diverse popoare, pentru a trata stările de gripă, răceală sau convalescență, slăbiciune și predispoziție la boli din cauza imunității scăzute.

INGREDIENTE

1 ceașcă de sfeclă roșie
3 linguri de rădăcină de hrean 
3 linguri de rădăcină de ghimbir 
3 linguri de pătrunjel proaspăt
1 ceapă
1 căpățână de usturoi
oțet de mere

PREPARARE

În afară de hrean, ghimbir și sfeclă care se rad pe răzătoare, toate celelalte ingrediente se curăță/spală și se taie bucăți mici. Se introduc toate legumele într-un borcan mare și peste ele se toarnă oțet de mere cât să se umple recipientul. Înainte de a fixa capacul ermetic, se verifică să nu fie bule.

Borcanul cu legume se pune la frigider și se lasă la macerat 2-4 săptămâni. Cu cât mai lungă este perioada de macerare, cu atât mai bine. Atenție, borcanul nu trebuie deschis până la încheierea intervalului de timp ales pentru macerare.

La final, când toate legumele s-au macerat, se strecoară lichidul și se poate administra după caz și nevoie. Tonicul filtrat se păstrează la frigider. Rămășițele legumelor pot fi făcute pastă/sote și consumate ca atare.

ADMINISTRARE și EFECTE

  Se iau câte 2 linguri pe zi la primele semne sau bolii, sau ori de câte ori simțim că se apropie o gripă sau o răceală.

Oțetul de mere are proprietăți antioxidante și este considerat de multă lume un ingredient indispensabil din farmacia casei. Hreanul este un antibiotic natural, la fel ca ceapa și usturoiul. Ghimbirul este un stimulent natural al sistemului circulator, iar sfecla roșie este bogată în antioxidanți, substanțe anti-inflamatorii, minerale și vitamine care crește hemoglobina și combate oboseala. Pătrunjelul este o sursă bună de fier și Vitamina C, un purificator natural al sângelui și un antidot pentru bacteriile din corp.

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *