Rinită Alergică și Sinuzită – Tratament cu Apă și Sare

Dacă vă întrebați de ce vă curge nasul mereu, chiar și fără să fiți răcit, răspunsul poate fi rinită alergică. Foarte multe persoane suferă astăzi de guturai de fân (rinită alergică) sau sinuzită, care se manifestă prin câteva simptome iritante, ușor de recunoscut: nas înfundat, scurgere nazale apoase, strănuturi în cascadă. Aceste reacții pot să apară doar la schimbarea vremii, în anumite anotimpuri, sau în prezența anumitor alergeni.

Instilații Nazale cu Apă și Sare

Rinită Alergică și Sinuzită – Tratament cu Apă și Sare

Rinită Alergică și Sinuzită – Tratament cu Apă și Sare

Se spune că alergiile sunt fără de leac. Însă există un secret cu care foarte mulți din cei care suferă de rinită alergică sau sinuzită au reușit să scape de acest calvar: apa sărată. Unul din cele mai simple și totodată eficiente metode de a scăpa de rinită alergică este instilația nazală cu apă și sare. Acest tratament este considerat de chinezi un panaceu, fiind practicat cu succes în Medicina Ayurvedică.

> Cum se face

Se pune 1 ibric de apă la fiert, iar după ce s-a mai răcorit, dar încă este caldă, se adaugă 1-2 lingurițe de sare grunjoasă sau sare de mare. Se amestecă bine soluția, până când sarea se dizolvă complet.

Instilația nazală se face cu soluția călduță, nu caldă sau fierbinte. Se ia puțină soluție salină în căușul palmei, și se introduce nasul în lichid. Cu degetul arătător se astupă o nară, și cu cealaltă se trage apa cu sare încet, până când simțim că apa pătrunde prin pasajele nazale și coboară prin gură. Se suflă bine nasul și se scuipă apa sărată. Se repetă procedura cu cealaltă nară.

Se fac câte 4-5 instilații cu fiecare nară, de 6-7 ori pe zi. Tratamentul se urmează 4 zile consecutiv. Se repetă după o pauză de câteva zile, sau la nevoie. O altă variantă mai simplă este ca aceste instilații nazale să se facă de 2 ori pe zi – dimineața și seara, timp de 2 săptămâni.

Deși produce un disconfort foarte mare, efortul merită orice suferință, deoarece acest remediu este foarte eficient. Ajută inclusiv la stimularea circulației cerebrale.

Câteva vizite la salină vindecă rinita alergică și sinuzita

Specialiștii recomandă vizitele la salină, acolo unde și cele mai rebele rinite și sinuzite se pot remedia. Aerosolii salini care sunt inahalați pe cale bucală și nazală sunt cei care ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii: astm bronșic, bronșită, rinită cronică, sinuzită sau alte infecții respiratorii. Cele mai populare saline din România sunt: Praid, Târgu Ocna, Turda sau Ocnele Mari.

  • Se fac cure de câte 12-18 zile la salină, de câte o oră pe zi, de 2 ori pe an, sau de câte ori este nevoie.
  • Persoanele care suferă de astm pot face cure de 24-30 de zile, câte o oră pe zi la salină. După 3-6 luni, cura se poate repeta.
  • În cazul altor boli respiratorii, se fac cure de câte 14-24 de zile, câte o oră pe zi la salină. Această cură se poate face de 2 ori pe an.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.