Tratament Hemoroizi – 7 Plante de Leac

Tratament Hemoroizi – 7 Plante de Leac

Tratament Hemoroizi – 7 Plante de Leac

I. Terci de coada-calului

Pentru a combate hemoroizii dureroși, precum și nodulii hemoroidali, se poate încerca un tratament cu terci de coada-calului. Planta proaspătă se spală bine și se toacă pe un fund de lemn, până obținem un terci.

II. Ceai de coada-șoricelului

Ceaiul de coada-șoricelului este un remediu bun pentru hemoroizii care sângerează puternic. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi. Ceaiul se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă într-o cană cu apă clocotită.

III. Ceai și alifie de mușețel

Mușețelul ușurează scaunul, fără a avea un efect laxativ deranjant pentru stomac, și de aceea este indicat indirect în tratamentul hemoroizilor interni.

Pentru hemoroizii externi, se poate aplica alifie de mușețel. Aceasta se poate folosi și pentru vindecarea rănilor.

IV. Ceai de pedicuță

Ceaiul de pedicuță este util în caz de constipație cronică și hemoroizi. Atenție, planta proaspătă nu trebuie fiartă, ci doar opărită. Se pune 1 linguriță de pedicuță la infuzat 30 de secunde într-o cană de apă clocotită.

V. Ceai de rostopască

Rostopasca este un leac de încredere pentru hemoroizii care dau senzația de arsură în zona anală, precum și pentru tratarea senzației de “cuțite“ sau înțepături în timpul urinării. Se beau câte 2-3 căni de ceai de rostopască pe zi, cu înghițituri mici. Ceaiul nu se prepară prin fierbere, ci prin opărire.

VI. Ceai de traista-ciobanului

Pentru hemoroizii sângeroși, se poate bea infuzie de traista-ciobanului, se pot face clisme intestinale sau băi de șezut cu infuzie de traista-ciobanului.

VII. Mic bitter suedez

Se umezesc pur și simplu hemoroizii externi cu câteva picături de bittter puse pe o bucată de vată sau tifon curat. Înainte de aplicare, se unge pielea afectată cu un strat de alifie de gălbenele.

BIBLIOGRAFIE:

Sănătate din Farmacia Domnului, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Iar eu mai pot adauga ca e bun ceaiul di scoarta de stejar cu care se fac bai de sezut si o buruiana ce creste peste tot aproape,popular in Moldova ii spune boz si o mananca bine caprele.E usor de recunoscut pt.ca are un miros neplacut,frunze lungi si floarea alba(ca socul dar mai mica)iar fructul seamana cu cel de soc dar nu e comestibil.Frunzele se fierb si se fac bai de sezut caldute.Este cu efect garsntat pt.ca le-au facut multe cunostinte.Hemoroizii(am un articol din Italia)nu se opereaza niciodata.Pentruca este unul din mijloacele prin care corpul elimina toxinele.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.