Tulburări Circulatorii – 4 Tratamente Naturiste Eficiente

Tulburările de circulație periferică sau cerebrală au devenit o problemă majoră pentru societate actuală. Pentru stimularea sistemului cardio-vascular, fitoterapia recomandă câteva plante benefice, care nu produc efectele secundare ale medicamentelor de sinteză.

Tulburări Circulatorii – 4 Tratamente Naturiste Eficiente

Tulburări Circulatorii – 4 Tratamente Naturiste Eficiente

I. Vâsc

Vâscul este o plantă medicinală excepțională, recomandată de fitoterapeuți pentru aproape toate bolile de natură cardiace și vasculare. Puterea ei tămăduitoare poate regla tensiunea în ambele direcții: hiper- și hipo-tensiune.

Pentru îmbunătățirea circulației, se pune 1 linguriță de vâsc la înmuiat într-o cană de apă rece și se lasă 12 ore la macerat. Dimineața amestecul se încălzește, se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se consumă până la 3 căni de ceai pe zi. Ceaiul care se va consuma pe parcursul unei zilei se poate păstra cel mai bine într-un termos.

II. Coada-șoricelului

Da, această plantă atât de benefică femeilor are efecte minunate asupra sistemului circulator. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă și o cană de apă clocotită. Dacă se folosește coada-șoricelului proaspătă, se lasă la infuzat doar 30 de secunde. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici, până la 2-3 căni de ceai pe zi.

III. Mic bitter suedez

Acest minunat elixir promovat de Maria Treben curăță sângele și stimulează circulația. Preventiv, se ia câte 1 linguriță de tinctură, dimineața și seara, diluată cu apă sau ceai. În funcție de gravitatea tulburărilor circulatorii doza zilnică se poate crește de la 1-2 lingurițe pe zi până la 2-3 linguri pe zi.

Modul corect de administrare a bitterului suedez este acesta: se adaugă lingurița/lingura de bittter într-o jumătate de cană de ceai, care se bea în două reprize, cu câte 30 de minute înainte și după masă.

IV. Compresă cu apă rece

Aceasta este o rețetă de casă eficientă care activează circulația și crește rezistența la efort. Se umezește un prosop flaușat cu apă rece. Prosopul trebuie să fie umed, nu ud, fără să se scurgă apa din el. Se aplică pe zona inimii seara, și se lasă să acționeze peste noapte. Deasupra se pune o folie de plastic și un prosop uscat pentru menținerea căldurii.

BIBLIOGRAFIE:

(„Boli Specifice Femeilor”, Sănătate cu Maria Treben)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.