Clicky

Gingii Umflate – Remedii Naturiste

Gingivita, care se traduce prin inflamația gingiei, apare din cauza resturilor de mâncare rămase între dinți, a unor substanțe iritante sau toxice, din cauza leziunilor provocate de frecatul cu periuța de dinți, sau din cauza unei alimentații iraționale. Gingiile se umflă, devin roșii, sângerează și prezintă în unele cazuri ulcerații dureroase. Tratamentul gingiilor inflamate constă în mai multe intervenții: dezinfectarea gurii, igiena orală adecvată și alimentația sănătoasă.

Gingii umflate – Remedii naturiste  
Gingii umflate – Remedii naturiste

Gingii umflate – Remedii naturiste

I. Gargară cu salvie

Ceaiul de salvie, preparat prin infuzarea unei lingurițe de salvie și o cană de apă clocotită este foarte eficient în inflamațiile gingivale. Se clătește gura, se face gargară sau se aplică tampoane de vată înmuiate în infuzie. Ceaiul de salvie ajută și dinții care se mișcă, și gingiile care sângerează, deșosările (retragerea gingiei) și abcesele dentare.

II. Gargară cu tinctură de carmol și ulei de cuișoare

Preventiv, se poate face în fiecare dimineață gargară cu to soluție preparată din:

• 1 linguriță de tinctură de carmol (1 g la 80 g de alcool)
• 5 picături de ulei de cuișoare
• 2 pahare de apă

III. Suc de afine

La primele semne al gingivitei, fitoterapeuții recomandă sucul de afine, care trebuie ținut în gură cât mai mult timp posibil. Substanțele pe care aceste fructe minunate pe conțin ajută la vindecarea mucoaselor.

IV. Gargară cu ceai de coada-calului

Se prepară un ceai de coada-calului (1 linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită, infuzate 30 de secunde dacă planta este proaspătă), iar după ce s-a răcorit, se face gargară cu lichidul, de mai multe ori pe zi.

BIBLIOGRAFIE:

(“Sănătate din Farmacia Domnului’, “Boli Specifice Copiilor”, de Maria Treben)

Cautari:
    gingii inflamate | gel pentru gingii | gingie umflata remedii | leacuri pentru gingii | tratament naturist pentru gingii umflate |
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *