Infecții Vaginale – Tratament Naturist cu Ceai de Oregano

Infecțiile vaginale sunt inflamații ale vaginului, de multe ori caracterizate prin iritații, mâncărime și scurgeri anormale. Cea mai frecventă formă de infecție vaginală este candidoza, cauzată de Candida albicanis. Statisticele arată că 3 din 4 femei au parte de una sau mai multe infecții vaginale la un moment dat în timpul vieții lor.

Infecții Vaginale – Tratament Naturist cu Ceai de Oregano

Infecții Vaginale – Tratament Naturist cu Ceai de Oregano

Oregano (Origanum vulgare) este originar din Grecia, dar produs astăzi mai ales în Turcia. Calitățile medicinale ale cestei plante puternic aromate se împart în două mari categorii: dilatarea bronșică și activitatea anti-microbiană.

Oregano – Tratament pentru candidă?

Oregano este un remediu naturist pentru infecțiile vaginale cu candidă cunoscut de secole și recunoscut astăzi de studiile medicale moderne. Acesta are proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale puternice, datorită a 2 compuși numiți carvacrol și timol. Spre deosebire de antibioticele utilizate în mod tradițional pentru infecții care ucid nu doar bacteriile dăunătoare, ci și flora benefică din corp, oregano se limitează doar la eliminarea infecției. Antibioticele pot duce din acest motiv la probleme digestive și la slăbirea sistemului imunitar.

Ceai de oregano pentru candidă

Oregano poate fi consumat proaspăt sau uscat, la salate sau sub formă de ceai, sau se poate folosi la fel de bine ulei de oregano. Oregano pot fi luat și ca supliment, circa 250-500 de grame pe zi.

Pentru prepararea ceaiului, se pun 2 lingurițe de oregano uscat într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară, și se beau până la 3 căni de ceai pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.