Sirop Tuse Din Ceapă și Miere

Aceasta este o rețetă de sirop natural pentru tuse, ideală pentru adulți, care poate fi ajustată prin excluderea mierii de albine atunci când se administrează la copii. Siropul de ceapă și miere este economic, eficient, și are un gust mai bun decât pare la prima vedere. Cel mai important este că în comparație cu alte medicamente, siropul de miere și ceapă este mult mai eficace și lipsit de substanțe chimice dăunătoare.

Rețetă Sirop tuse din ceapă și miere
Sirop Tuse – Rețetă cu Ceapă și Miere

Sirop Tuse – Rețetă cu Ceapă și Miere

Dacă aveți o tuse productivă, recomandarea este să nu încercați să o suprimați prin medicamente sau alte remedii. Tusea este importantă pentru relaxarea mucoasei și eliminarea flegmei din plămâni.

Ceapa și usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar, și au proprietăți antibiotice naturale, anti-inflamatoare și expectorante, prin care ajută la relaxarea mucoasei și eliminarea tusei. Mierea ajută îndeosebi la calmarea tusei uscate, a mâncărimilor și iritațiilor din gât. Are de asemenea efecte antibacteriane, antivirale și antifungice.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

• 1 ceapă galbenă sau roșie (sau 10 căței de usturoi)
• 1 ceașcă de miere de albine (sau 1 ceașcă de zahăr alb/brun)

Mod de preparare

___________________________________________________________________________________________

Se taie ceapa felii egale, și se așează un strat de felii într-un borcan cu filet. Deasupra se toarnă un strat de miere, apoi se pune un alt strat de ceapă, și tot așa, până se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de miere de albine. Se închide borcanul ermetic și se lasă să stea 8-12 ore (peste noapte) pe un dulap în bucătărie.

După acest interval de timp, în borcan vom găsi un lichid tămăduitor, un sirop natural, excelent pentru tuse. Se iau câte 1-3 linguri/oră pentru a controla tusea dacă este necesar, în funcție de gravitatea tusei. Dacă folosiți usturoi, aceștia trebuie tocați mărunt.

Administrare sirop tuse la copii

___________________________________________________________________________________________

Dacă aveți un copil prea mic pentru a-i oferi miere de albine, rețeta de mai sus se poate modifica pentru a fi sigură și pentru el. Astfel, în loc de miere se poate folosi zahăr.

Acest sirop trebuie administrat proaspăt. După preparare, se poate păstra la frigider 2 zile cel mult, după care se poate prepara unul nou.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.