Săpun cu Sare de Mare (sau Himalaya) – Rețetă de Făcut Acasă

Ideea de a prepara și folosi un săpun natural, făcut în casă cu propriile tale mâini sună destul de încântător. Sarea de mare poate fi ingredientul perfect pentru săpunurile de casă, care atunci când vine vorba de proprietățile sale abrazive de curățare este la fel de eficient ca și bicarbonatul de sodiu, doar că nu atât de aspru.

Rețetă Săpun de Casă cu Sare de Mare  
Săpun cu Sare de Mare (sau Himalaya) – Rețetă de Făcut Acasă

Săpun cu Sare de Mare (sau Himalaya) – Rețetă de Făcut Acasă

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

• 500 g de sare de mare
• 450 ml de ulei de măsline (sau 50 ml de ulei de măsline, 375 ml de ulei de nucă de cocos și 25 ml de ulei de ricin)
• 30 ml de ulei esențial de lavandă (pentru parfum)
• 179 ml de apă distilată
• 81 g de sodă caustică

Preparare

___________________________________________________________________________________________

Săpunul se prepară la rece ca orice alt săpun natural. Când pasta de săpun lasă urme, se pune uleiul esențial și sarea, dintr-o dată. Se amestecă bine, până la deplina incorporare. Se toarnă rapid în formele pregătite. Săpunul se va întări foarte repede. De aceea, dacă se folosesc forme calup, săpunul trebuie lăsat doar 3 ore, altfel va fi prea tare sau se sfărâma. În cazul în care se folosesc forme speciale pentru săpun, pasta se apasă bine pentru a evita golurile de aer, și se poate lăsa peste noapte.

Efecte detoxifiante, exfoliante și regeneratoare

___________________________________________________________________________________________

Sarea de mare este un exfoliant excepțional pentru corp. Are o capacitate de curățare naturală, care ajută la eliminarea toxinelor și a pielii moarte de pe călcâie și de pe coate, fără să usuce pielea. Aceste proprietăți se datorează conținutului mare de microelemente din sarea de mare. Microelementele stimulează circulația și întăresc totodată mușchii. Mai mult, sarea de mare ajută la regenerarea pielii în mod natural, fără să fie nevoie să utilizăm alte produse suplimentare.

Săpunul cu sare de mare este un produs natural și economic, care se poate folosi pentru spălarea feței (pentru toate tipurile de ten, după bărbierit), pentru corp și călcâie.

Are o durată de viață mai mare decât alte săpunuri, fiind extrem de avantajos din acest punct de vedere. Deși conține sare, săpunul nu este aspru sau zgrunțuros, însă are efecte detoxifiante, exfoliante și antibacteriene puternice. Ajută la calmarea pielii iritate sau înroșite, la foliculită, herpes, ciuperci sau pișcături de insecte.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.