Apă la Plămâni (Pleurezie) – Simptome și Tratamente Naturiste

Pleurezia, cunoscută tradițional sub numele de apă la plămâni, este o afecțiune care apare de regulă în urma unei răceli netratate, a unei bronșite, pneumonii, abcces, inflamații tuberculoase sau a unei tumori pulmonare.

Apă la Plămâni (Pleurezie) – Simptome și Tratamente Naturiste

Apă la Plămâni (Pleurezie) – Simptome și Tratamente Naturiste

> Ce este pleurezia?

Pleurezia este inflamarea pleurei, o membrană formată din țesuturi care îmbracă plămânii și pereții cavității toracice, și a cărei rol este de a proteja plămânii. Între cele două straturi ale pleurei se găsește un lichid care menține normal procesul de respirație. Atunci când această cantitate de lichid crește, cavitatea pleurală formată se umple cu apă, și acest lucru împiedică buna funcționare a plămânilor și a inimii. Apar mai ales dificultăți respiratorii.

Pleurezia – Simptome

– Durere în piept, junghi toracic (cu iradiere în umăr)
– Durere în timpul tusei sau la inspirare
– Dificultate la respirat (dispnee)
– Febră cu frisoane, transpirații abundente
– Tuse uscată
– Dureri de cap
– Oboseală
– Lipsa apetitului
– Puls rapid

Apa la plămâni – Tratamente naturiste

Ceai de podbal

Se prepară un ceai din flori de podbal, care au efecte expectorante și antiinflamatorii puternice. Ceaiul este eficient în toate afecțiunile aparatului respirator: tuse, bronșită, faringită, astm bronșic, răgușeală, pleurezie sau tuberculoză pulmonară în stadiu incipient.

Amestec de ceai

Se amestecă în părți egale flori și frunze de podbal cu flori de lumânărică și frunze de pătlagină. Se pun 2 lingurițe cu vârf la infuzat în 400 ml de apă clocotită. Se strecoară și se beau până la 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere, cu înghițituri mici.

Tratament cu miere cu nucă

Pentru vindecare plămânilor, se recomandă o cură cu miere polifloră și nucă măcinată. Se ia câte o lingură de amestec pe zi, timp de o lună.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Bună ziua caut un tratament naturist ptr fratele meu are pleurezie partea stingă.aspect radiologic:opacifiere sim costadiafragma stg .colorație negativă, citologie tumorală fără celule tumorale.Interpretate: mucus ,numeroase epitelii pavimentoase si cilindrice pleură microbiană.va mulțumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.