Turmericul – Tratament Posibil Pentru Cancerul Oral și Gingivită

Plante precum turmericul au fost consumate cu mii de ani în urmă pentru virtuțile lor terapeutice, înainte ca medicii moderni să le dea o formă practică și accesibilă de consum pe scară largă.

Turmericul – studiat ca tratament pentru cancerul oral

Turmericul – Tratament Posibil Pentru Cancerul Oral și Gingivită

Turmericul – Tratament Posibil Pentru Cancerul Oral și Gingivită

Din cele mai vechi timpuri, turmericul a fost utilizat ca medicament pentru afecțiunile orale, printre multe alte aplicații terapeutice.

Cercetările recente au arătat că extractul de turmeric și uleiul de turmeric pot inversa modificările precanceroase în fibroza submucoasă a gurii.

Există o duzină de studii care atestă faptul că extractul de turmeric poate distruge celulele canceroase orale, inclusiv cele rezistente la chimioterapie.

Turmericul și gingivita

Dar turmericul nu este eficace numai în tratarea unor boli rare, cum este cancerul oral, ci poate fi utilizat și ca o apă de gură de zi cu zi pentru combaterea plăcii dentare, gingivitei și altor boli de natură orală.

Turmericul are în compoziția sa 3-4 % de curcumină în uscată. Acest polifenol cu pigment galben a fost studiat extensiv în cercetările clinice umane ca o alternativă naturală pentru apele de gură din comerț, prescrise pentru tratamentul gingivitei.

Gingivita este o boală parodontala non-distructivă, manifestată prin inflamații produse de olaca bacteriană. Netratată la timp, gingivita poate progresa spre o formă de boală paradontală, potențial distructivă. Cele mai populare simptome asociate cu gingivita sunt: respirația urât mirositoare (halitoza), sângerările gingivale sau gingiile umflate.

> Turmericul – o alternativă mai sigură pentru apa de gură din comerț

Un studiu publicat în anul 2012 în Jurnalul Societatea Indiană de Parodontologie a comparat eficacitatea unei ape de gură cu extract de turmeric cu o apă de gură pe bază de gluconat de clorhexidină. Persoanele implicate în test au folosit câte 10 ml de apă de gură diluată cu 10 ml de apă, câte un minut, de 2 ori pe zi, la 30 de minute după periaj. Cercetătorii au analizat modificările produse la nivelul plăcii gingivale zilnic timp de 21 de zile.

Concluziile cercetătorilor

Extractul de turmeric fost la fel de eficace ca și apa de gură cu gluconat de clorhexidină, și a prezentat o îmbunătățire semnificativă a sănătății orale a pacienților.

Cercetătorii au concluzionat că apa de gură pe bază de turmeric poate fi utilizată pentru revenirea plăcii bacteriene și gingivitei, și inclusiv ca adjuvant în aceste două cazuri. Apa de gură cu turmeric are proprietăți antibacteriene, anti-inflamatorii și antimicrobiene, și este lipsită de efectele secundare ale apelor de gură din comerț care conțin substanțe antiseptice chimice. În plus, dacă cineva înghite din greșeală apa de gură cu turmeric, nu îi va dăuna sănătății. Din contra, turmericul este renumit pentru capacitatea de a trata sute de boli interne.

Bibliografie: http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-superior-chemical-mouthwash-improving-oral-health-0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. e bun de folosit si la mancare ca condiment, dar si in frumusetea tenului

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.