Ceaiuri Pentru Ușurarea Respirației

Persoanele care au au o respirație grea din cauza astmului, a unei bronșite cronice sau a unui emfizem pulmonar, pot încerca tratamentele naturiste pe bază de ceaiuri din plante recomandate de fitoterapeuți. Ceaiurile prescrise mai jos au efect de ușurare a respirației superficiale.

Ceaiuri Pentru Ușurarea Respirației

Ceaiuri Pentru Ușurarea Respirației

1. Ceai de angelică

Se pun 5 g de plantă uscată (rădăcină de angelică) la fiert cu o cană de apă timp de 10 minute. Se strecoară și se beau câte 3 căni pe zi, înainte de masă. Ceaiul de angelică se poate îndulci cu miere.

2. Ceai de sovârf

Se pune o linguriță de frunze uscate de sovârf la infuzat într-o cană de apă clocotită vreme de 8-10 minute, apoi se strecoară. Se iau câte 4-5 linguri înainte de mese.

3. Ceai de ienupăr

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de frunze uscate de ienupăr și o cană de apă clocotită. Se strecoară și se iau câte 4-5 linguri pe zi.

4. Ceai de salcâm

Se pune o lingură de flori de salcâm uscate la infuzat într-o cană de apă 10 minute, se strecoară și se beau până la 2 căni de ceai pe zi, în mai multe reprize.

5. Ceai pentru ușurarea respirației Fares

Acest ceai se poate găsi la magazinele de tip Plafar, sau se poate prepara acasă. Formula conține următorul mix de plante:

• Pătlagină (frunze)
• Eucalipt (frunze)
• Fenicul (fructe)
• Iarba mare (rădăcină)
• Lemn dulce (rădăcină)
• Rostopască
• Isop
• Ghimbir (rizomi)
• Cimbru

O cană de ceai se prepară prin infuzarea unei lingurițe de amestec de plante la o cană de apă clocotită. Adulții și copiii peste 12 ani pot bea câte 3-4 căni pe zi, iar copiii între 3-12 ani, câte 1-2 căni pe zi.

Ceaiul pentru ușurarea respirației de la Fares are proprietăți expectorante, fluidizante ale secrețiilor bronșice, emoliente și antitusive. Plantele folosite la acest ceai conțin mucilagii și saponine și uleiuri esențiale.

___________________________________________________________________________________________

Contraindicații

Aceste ceaiuri nu sunt indicate femeilor gravide, mamelor care alăptează sau copiilor sub 3 ani.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.