Cataplasme cu Argilă – Noduli Tiroidieni, Noduli la Sân, Acnee, Reumatism

Argila Algo este un fenomen al naturii, care acoperă un spectru foarte larg de boli și afecțiuni, având utilizări atât interne, cât și externe. La nivel, extern, Argila Algo se poate aplica sub formă de cataplasmă, pe locul bolnav. Cel mai adesea, cataplasmele cu argilă sunt utilizate pentru noduli, ganglioni și inflamații articulare. Argila absoarbe prin piele substanțele toxice din corp și face un transfer de minerale.

Cataplasmele cu Argilă Algo – Indicații terapeutice
Cataplasme cu Argilă – Noduli Tiroidieni, Noduli la Sân, Acnee, Reumatism

Cataplasme cu Argilă – Noduli Tiroidieni, Noduli la Sân, Acnee, Reumatism

> Cataplasme cu argilă pentru noduli tiroidieni

Cataplasmele cu argilă se aplică pe gât, pe zona glandei tiroide și se lasă să acționeze toată noaptea. Cataplasmele cu argilă se pot alterna cu cataplasme cu frunze de varză zdrobite (o zi argilă, o zi varză). Foarte important este să se urmeze și o cură internă cu apă argiloasă tulbure, 2-3 luni.

> Cataplasme cu argilă pentru noduli la sân

În caz de noduli la sân, mastoză chistică sau dereglări menstruale, se urmează cura internă cu apă argiloasă tulbure, și în paralel se aplică comprese cu argilă pe sânul afectat. Nodulii se vor retrage treptat. Același efect se produce și în cazul ganglionilor.

> Cataplasme cu argilă pentru dureri articulare

Osteită. Se aplică pe locul inflamat cataplasme cu argilă rece, în strat subțire, de 3-4 ori pe zi.

Fracturi. Se aplică pe locul fracturii cataplasme cu argilă caldă, mai groase, calde. Dacă apar inflamații, cataplasmele se aplică din nou reci.

Artrită. Se pun pe locul dureros cataplasme calde cu argilă, de 3-4 ori pe zi. în paralel, se vor face și băi calde cu 3-4 kg de argilă, în fiecare zi.

Entorse. Cataplasmele cu argilă se aplică în strat gros, reci. Pentru întărirea osului, după vindecare, pentru întărirea osului, se poate masa zona cu argilă amestecată cu apă (noroioasă).

Reumatism, lumbago. Se aplică pe locul dureros cataplasme groase cu argilă rece. Acestea se pot aplica și pe coloana vertebrală, dar calde, în strat subțire. Se recomandă un regim vegetarian, pentru eliminarea toxinelor din corp.

> Mască cu argilă pentru acnee

Argila Algo este utilă și ca produs cosmetic de îngrijire și tratare a pielii afectate. Se poate prepara o mască de frumusețe dintr-o linguriță de argilă Algo cu sucul de la un castravete mic (ras și stors prin tifon). Se amestecă bine cele două ingrediente, iar pasta rezultată se întinde pe față în mod uniform. Se lasă un sfert de oră să se usuce, apoi se îndepărtează cu puțină apă călduță. Acest procedeu se face în paralel cu o cură internă cu argilă Algo.

Cataplasme cu argilă – Aplicare

Cataplasmele cu argilă Algo se prepară din argilă și puțină apă. Se formează o pastă groasă, consistentă, care se va aplica ulterior direct pe piele, sau pe o bucată de tifon. Stratul de argilă trebuie să fie de 0,5-1 cm.

Aceste cataplasme se lasă să acționeze 2 ore, și se schimbă de 2-3 ori pe zi. Pentru efecte maxime, argila se poate lăsa peste noapte.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. incercati seleniu pentru noduli.

  2. Multumim!As dori sa aflu unde se poate procura Argila?

  3. Găsiți la orice magazin cu produse naturiste.

  4. Asa m-am vindecat de ulcer, nu cu medicamente, ci luand de trei ori pe zi argila pregatita in apa cu o zi inainte.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.