Infecții Respiratorii – Simptome și Tratamente Naturiste

O infecție respiratorie poate afecta nasul, gâtul sau chiar plămânii și este de regulă cauzată de o bacterie, de un virus sau de o ciupercă. Infecțiile respiratorii apar cel mai adesea la copiii cu vârste fragede și la școlari. Conform statisticilor, aceste maladii au loc de 3 până la 8 ori pe an.

Infecții Respiratorii – Simptome și Tratamente Naturiste

Isop – Tratament Pentru Infecții Respiratorii 

Infecțiile respiratorii virale

Cele mai frecvente tipuri de infecții ale tractului respirator sunt răcelile și gripa, cu simptome care includ congestie nazală, secreții nazale abundente sau gât iritat și tuse. Însă în bolile tractului respirator sunt incluse și laringita, tusea convulsivă, bronșita, pneumonia sau sinuzita.

Infecții respiratorii la copii

La copii, infecțiile respiratorii pot fi și inferioare, când afectează traheea, căile respiratorii și plămânii.

Infecțiile respiratorii virale la copii pot să apară prin contactul mâinilor copilului cu secrețiile nazale ale unei persoane infectate. Aceste virusuri pătrund în corpul copilului prin gură, nas sau ochi, prin atingerea cu mâna.

Infecții respiratorii – Simptome  

– Congestie nazală, secreții nazale abundente
– Gât iritat, tuse
– Febră mare
– Oboseală
– Apetit scăzut
– Agitație la copiii mici
– Dificultăți respiratorii la bebeluși (respirație rapidă, șuierătoare
– Înecare în timpul alimentației din cauza îngustării tractului respirator
– Infecție a urechii mijlocii
– Pneumonie

Infecții respiratorii – Tratamente naturiste

Gripa și virozele respiratorii pot fi remediate cu ajutorul plantelor medicinale cu efecte antiinflamatoare, expectorante, antitusive, sudorifice și antibacteriene.

1. Isop

Isopul este un expectorant pectoral și antiseptic pulmonar extraordinar. Mai mult, el ajută la fluidizarea mucoasei bronșice, la declanșarea transpirației, la combaterea infecțiilor și la calmarea centrilor respiratorii și a sistemului nervos. Este indicat în: bronșite, astm umed la bătrâni, gripă, laringită, traheită, pleurezie și angină.

Se beau câte 2-3 căni de ceai cald de isop, după masă, pe o durată de 2-3 săptămâni. Sau se ia sirop de isop, câte 4-6 linguri pe zi. Inhalațiile cu ceai de isop sunt la fel de bune în bronșită, astm bronșic, traheită. Se poate face și gargară cu infuzie caldă de isop, pentru răgușeală, faringită, laringită sau angină.

2. Ceai de soc și tei

Ceaiurile calde de soc și de tei sunt printre primele indicate în caz de gripă și viroze. Se beau câte 2-3 căni pe zi, cu miere de albine.

3. Ceai de busuioc

Ceaiul cald de busuioc cu miere ajută la oprirea gripei și la revitalizarea organismului. Se poate bea câte o cană de ceai de busuioc din oră în oră, 4-5 căni în total, ca doză șoc. Pentru combaterea febrei, ceaiul de busuioc se va combina cu mentă în părți egale.

4. Echinacea

Această plantă se poate administra sub formă de ceai, tinctură sau comprimate, pentru întărirea imunității, combaterea infecțiilor și prevenirea recidivei.

5. Inhalație cu ceai mixt și uleiuri esențiale

Se prepară un ceai mixt din busuioc, mușețel, mentă, chimion și 2 picături de ulei de lavandă sau pin. Aceste inhalații se fac de 2 ori pe zi, una seara înainte de culcare.

6. Frecții cu oțet și plante

Acesta este un leac care se prepară din timp. Se pun la macerat într-un litru de oțet de mere următoarele plante:

• Levănțică (40 g)
• Salvie (20 g)
• Mentă (20 g)
• Cimbrișor (10 g)

Maceratul durează 7 zile. La final, oțetul rezultat se strecoară și cu el se fac frecții pe piept la nevoie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.