Leucoree (Poală Albă) – Simptome și Tratamente Naturiste

Leucoreea este o secreție vaginală albă sau colorată, de cele mai multe ori cauzată de o infecție a vulvei, vaginului, colului uterin, uterului sau trompelor lui Fallopio. În funcție de infecție, se recomandă tratament antibiotic, ceaiuri sau spălături vaginale cu ceaiuri din plante.

Leucoree (Poală Albă) – Simptome și Tratamente Naturiste  (sxc.hu)

Leucoree (Poală Albă) – Simptome și Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Leucoree normală și leucoree patologică

Leucoreea normală este o scurgere albă fiziologică, ce nu necesită un tratament anume. Aceste secreții vaginale au rolul de a combate bacteriile și de a preveni infecțiile. Leucoreea normală are o culoare transparentă, și este lipsită de miros.

Leucoreea patologică are o culoare crem-gălbuie, și un miros specific. Este de regulă cauzată de o infecție (candidă, trichimonas). Poate fi vorba despre o vaginită bacteriană. Acest tip de leucoree necesită un tratament ginecologic specific.

Dacă secreția vaginală are o culoare diferită și un miros urât, se recomandă un control la medicul ginecologic.

> Leucoreea – Simptome

– Scurgeri albe sau colorate, abundente, fluide sau groase, uneori cu un miros dizagreabil
– Iritații locale, mâncărimi, senzație de arsură
– Constipație
– Dureri de cap frecvente

Leucoreea – Cauze

Acest simptom poate să apară din cauza unei hipersecreții de foliculină, sau în urma unei descuamări masive a mucoasei vaginale. Celulele din strtaurile superficiale ale mucoasei se desprind și cad astfel în cavitatea vaginului. Aceste scurgeri au o culoare albă, și un aspect consistent, ca un pireu.

Leucoreea se manifestă de regulă în timpul menstruației, în timpul sarcinii, după sarcină, sau la menopauză. Leucoreea în timpul sarcinii poate să apară din cauza unei candide. În acest caz, sucrgere albă este densă, însoțită de mâncărimi (prurit).

> Alte cauze și factori de risc

– Iritarea mucoasei în urma utilizării de lubrifianți vaginali sau alte produse cosmetice.
– Activitate sexuală excesivă
– Dereglări menstruale
– Administrarea de antibiotice
– Obiceiurile alimentare proaste, acumularea de toxine la nivelul corpului pot produce secreții vaginale abundente, eliminate prin vagin sub forma leucoreei.
– Diabet zaharat
– Spălături vaginale dese

Leucoree – Tratamente naturiste Maria Treben

I. Ceai de crețișoară

Se pune o linguriță de crețișoară la infuzat într-o cană de apă clocotită, și se lasă 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Se strecoară și se beau până la 3 căni de ceai pe zi, înghițitură cu înghițitură.

II. Băi de șezut cu coada-șoricelului

În leucoree, se fac băi de șezut cu coada-șoricelului, de 1-2 ori pe săptămână, nu mai des. Se pun 100 g de plantă la înmuiat într-un vas cu 5 litri de apă, și se lasă peste noapte. A doua zi, amestecul se încălzește, se strecoară și se adaugă în cadă. Nivelul apei trebuie să acopere rinichii. Se stă în apă 20 de minute. La ieșirea din apă, corpul nu se șterge, ci se îmbracă direct cu un halat gros și se stă în pat o oră, pentru a transpira abundent.

III. Ceai de troscot

Se opărește o linguriță de troscot cu o cană de apă clocotită, și se lasă la infuzat 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe tot parcursul zilei, cu înghițituri mici.

IV. Spălături cu ceai de nuc

Se pun 2 lingurițe pline cu frunze de nuc într-un vas cu jumătate de litru de apă rece și se lasă 12 ore la înmuiat. Apoi amestecul se încălzește, se strecoară și cu ceaiul rezultat se fac spălături cu jet puternic în vagin. Se folosește un irigator și o canulă vaginală.

Leucoreea recidivează în majoritatea cazurilor. Prevenirea acestei afecțiuni se poate face prin utilizarea unui săpun alcalin pentru zona intimă și prin adoptarea unei diete sănătoase, bazată pe legume și fructe, cereale integrale și verdețuri. Se vor evita dulciurile, condimentele, murăturile, prăjelile, carnea grasă și cafeaua. Spălăturilor vaginale prea dese pot duce la apariția unor infecții.

(Bibliografie: Boli Specifice Femeilor, Sănătate cu Maria Treben)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.