Durerea de Sâni – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Durerea de sâni are două denumiri medicale: mastodinie sau mastalgie. 7 din 10 femei de vârste diferite suferă de dureri de sâni. Rareori durerile de sân sunt un simptome de cancer, așa cum se tem foarte multe femei. În cazul cancerului, mai întâi apare tumoarea, apoi durerea, în stadiu avansat. Cu toate acestea, orice durere mamară persistentă, care nu are o justificare vizibilă, necesită un control medical.

Durerea de Sâni – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Durerea de Sâni – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Mastalgia/Mastodinia – Simptome

Durerea de sân se resimte uneori ca o senzație de presiune, arsură, strânsoare, junghi, înțepătură sau pur și simplu ca un disconfort sau o sensibilitate acută. Durerile mamare apar ocazional – în perioada premenstruală sau de menopauză, și de regulă trec de la sine după câteva zile.

> Când trebuie să mergem la medic?

Dacă aceste dureri nu dispar după menstruație sau menopauză, sau dacă durerea este persistentă și localizată într-o anumită parte a sânului, este nevoie diagnosticul unui medic specialist. Toate durerile de sân care se agravează în timp sau creează probleme în desfășurarea activităților zilnice trebuie investigate de către medic. Dacă apar modificări ale sânului – apariția de noduli palpabili sau roșeață a tegumentului, trebuie de asemenea mers la medic.

Durerea de sâni – Cauze

– Factori hormonali (menstruație sau menopauză)
– Noduli benigni (Fibroadenom – un nodul dur, mobil, dureros)
– Leziuni sau traume ale sânilor
– Intervenții chirurgicale la sâni
– Inflamații sau infecții (mastita, apare mai ales la mamele care alăptează)
– Administrarea de: anticoncepționale, medicamente hormonale sau tratamente de infertilitate
– Fibroadenom
– Chisturi (mastoza chistică, apare la femeile tinere)

Dureri de sâni – Remedii naturiste acasă

Femeile care suferă periodic de dureri de sâni pot încerca o ameliorare a simptomelor folosind câteva remedii naturiste care au dat roade în astfel de cazuri:

Semințe de in

O linguriță de semințe de in (măcinate) pe zi poate face minuni. Este considerat primul ajutor în reducerea durerilor de sâni cauzate de factori hormonali, cum este mastalgia sau mastodinia. Acest remediu ajută inclusiv la îmbunătățirea funcției ovariene.

Cataplasme cu cartofi

Se zdrobesc 2 cartofi fierți moi și se amestecă apoi cu puțină apă în care aceștia au fiert. Piureul obținut se aplică pe sâni, sub forma unei cataplasme.

Ulei de luminița nopții cu Vitamina E

Se ia câte o capsulă pe zi, timp de 3 luni pentru sâni dureroși și noduli la sâni.

Ulei de camfor sau germeni de grâu

Se amestecă 10 picături de ulei de camfor cu 10 picături de ulei de măsline și se masează sânii. Sau se amestecă 2 picături de ulei de germeni de grâu cu 5 picături de ulei de măsline extravirgin și se încălzește pe baie de abur. Se masează cu acest ulei sânii dureroși.

Extract de mlădițe de zmeur

Acest produs se găsește la magazinele naturiste. Se ia câte 1 ml, de 2 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă, pe o perioadă de 3 luni. Are efecte minunate în reducere simptomelor de sâni dureroși, noduli la sân sau alte neplăceri premenstruale sau ale menopauzei premature.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. va multumesc pentru sfaturi!!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]