Cancer Testicular – Simptome și Tratamente Naturiste

Cancerul testicular este o tumoare malignă, prezentă în ultima vreme atât la adulți, cât și la tineri sau elevi de școală. Una din cauzele mai puțin luate în considerare ale acestei boli este purtarea de pantaloni foarte strâmți.

Cancer Testicular – Simptome și Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Cancer Testicular – Simptome și Tratamente Naturiste (sxc.hu)

Cancer testicular – Simptome

– Întărirea unui din testicule sau apariția unui nodul
– Extinderea, creșterea sau scăderea dimensiunii testiculelor
– Senzație de arsură, durere sau amorțeală
– Pierderea interesului sexual
– Acumulare de lichid în jurul testiculului
– Sânge în spermă
– Durere în abdomenul inferior, descrisă ca o senzație de greutate
– Lumbago (dureri de spate)
– Oboseală generală, stare de slăbiciune

 Tratamente naturiste

Dincolo de intervențiile chirurgicale recomandate de medicul oncolog, bolnavul de cancer testicular poate încerca un tratament naturist variat cu plante medicinale. Acesta va contribui mai ales la alinarea durerilor și la grăbirea procesului de vindecare.

I. Pedicuță

Se pune o linguriță de pedicuță la infuzat într-o cană de apă clocotită. Se bea câte o cană de ceai pe zi, dimineața pe stomacul gol. Nu trebuie depășită această doză.

II. Ulei de sunătoare

Uleiul se poate găsi la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă. Se pun într-o sticlă flori și muguri de sunătoare proaspăt culeși și se completează cu ulei de floarea-soarelui. Plantele trebuie să fie complet acoperite de ulei. Se închide sticla ermetic și se lasă la loc călduros 3 săptămâni, până ce uleiul căpătă o culoare roșiatică. Se masează ușor zona testiculelor cu ulei de sunătoare, de 2-3 ori pe zi.

III. Ulei de maghiran

Uleiul de maghiran se poate procura de la Plafar, sau se va prepara în casă. Se pun câteva frunze de maghiran proaspăt culese într-o sticlă, și peste ele se toarnă ulei de floarea-soarelui, astfel încât să fie complet acoperite. Sticla se lasă la loc călduros timp de 3 săptămâni, până când uleiul s-a colorat în roșiatic. Se unge cu el tumora și zona dimprejur de mai multe ori pe zi.

IV. Comprese cu coada-calului

Se pun 2 mâini de plantă mărunțită într-o sită, care se așează pe un vas cu apă care fierbe. Aburii fierbinți vor ajuta la încălzirea și înmuierea plantelor. Acestea se pune așa, calde, pe o bucată de pânză curată, și se aplică pe zona testiculelor. Compresa se protejează cu o altă bucată de pânză, încălzită prealabil, se pune un chilot curat și se lasă să acționeze peste noapte, sau doar câteva ore.

V. Comprese cu bitter suedez

Înainte de aplicarea compreselor cu bitter, se unge zona testiculelor cu alifie de gălbenele în strat gros. Acest lucru va preveni iritarea, arderea sau uscarea pielii sensibile din această regiune a corpului. Se ia un tampon de vată de dimensiune adecvată și se umezește cu bitter. Se aplică pe tumoră, se acoperă cu o bucată de vată uscată și apoi cu o folie de plastic. Se fixează la final cu o bucată de pânză încălzită. Se lasă să acționeze 2-4 ore, sau toată noaptea.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.