Neliniște, Anxietate – 3 Remedii Naturiste Eficiente
Anxietatea poate fi definită ca o stare ce produce o tensiune puternică interioară, neplăcută, care se manifestă prin teamă fizică, nesiguranță sau senzație de pericol iminent, peste care nu se poate trece cu ușurință.
I. Ceai de coada-șoricelului
Puțini dintre noi cunoaștem efectele calmante ale plantei coada-șoricelului. Consumul de ceai de coada-șoricelului ar trebui să devină un obicei pentru toate femeile, indiferent de vârsta sau starea lor de sănătate. Dincolo de efectele reglatoare hormonale, coada-șoricelului are capacitatea de a înlătura stările de angoasă, de neliniște și de chin interior.
Maria Treben recomanda câte 2-3 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi. Un ceai se prepară dintr-o linguriță de plantă și o cană de apă clocotită. Ceaiul e bea cu înghițituri mici.
II. Băi de șezut cu coada-șoricelului
Cuplate cu ceaiul din aceeași plantă, băile de șezut cu coada-șoricelului sporesc acțiunea vindecătoare a acestui tratament anti-anxietate. Astfel de băi vor accelera procesul de calmare în cazul stărilor de neliniște.
Se pun 100 g de plantă la înmuiat în 3-4 litri de apă rece peste noapte. A doua zi, lichidul se încălzește și se adaugă în apa din cadă. Apa trebuie să acopere zona rinichilor. Se stă în apă 20 de minute. Corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă direct cu un halat gros de baie și se stă în pat o oră, pentru a transpira.
III. Valeriană
Rădăcina de valeriană este un remediu natural popular pentru anxietate, stres și insomnie, recunoscut de Comisia Europeană ca sigur și eficient împotriva acestor simptome. Principalul beneficiu al acestei plante este că produce un efect calmant, aproape tranchilizant asupra creierului și a sistemului nervos central.
Cu alte cuvinte, valeriana este un sedativ natural care ajută la relaxarea sistemului nervos, și reduce astfel anxietate și stresul. Poate fi de asemenea utilizată ca adjuvant în epilepsie, deficit de atenție, hiperactivitate, depresie sau convulsii. Pentru femei, valeriana are beneficii suplimentare: le ajută pe acestea să facă față simptomelor date de menopauză.
Tinctura de valeriană pentru anxietate se ia astfel: câte 30 de picături, de 3 ori pe zi. Are efecte benefice și asupra aritmiei cardiace sau ischemiei cardiace.
Sau se poate lua pulbere de valeriană, câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi, timp de 2 luni. După o pauză de 2 săptămâni sau 21 de zile se poate relua. Rezultatele apar după prima lună de utilizare.
Pentru insomnie, se iau înainte de culcare câte 300-900 mg de extract de valeriană (capsule).
si busuiocul consumat crud e foarte bun
MULTUMIM! VA MULTUMESC, SUNT INTERESATA IN LEGATURA CU BENEFICIILE LAVANDEI PENTRU SANATATE, SAU CE BENEFICII NATURISTE SE CUNOSC
Avem acest articol: http://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/3431/lavanda-floarea-sistemului-nervos/