Cum se Cultivă Orzul Verde, Cum se Obțin Germenii de Orz

Studiile cercetătorilor din China, Japonia și America efectuate recent confirmă virtuțile terapeutice uimitoare ale orzului verde. În tulpinițele tinere ale orzului verde se ascund substanțe vindecătoare surprinzătoare, care ajută inclusiv la tratarea cancerului, la vindecarea anemiei, hepatitelor, diabetului, tuberculozei și multor altor boli.

Citește mai multe despre tratamentele cu orz verde pentru diverse boli

Cum se Cultivă Orzul Verde, Cum se Obțin Germenii de Orz ( sxc.hu)

Cum se Cultivă Orzul Verde, Cum se Obțin Germenii de Orz ( sxc.hu)

Terapia cu orz încolțit

Orzul încolțit, sau germenii de orz abundă în Vitamina A și vitamine din complexul B, calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu și hormoni de creștere. Din acest motiv terapia cu germeni de grâu are efecte atât de vaste asupra corpului uman: de revigorare, stimulare, reconstrucție și regenerare.

Germenii de orz – cum se obțin

Se umple un borcan de 800 de ml pe un sfert cu boabe de orz verde spălate în prealabil, peste care se adaugă apă călduță, cât să se ajungă la trei sferturi de borcan. Borcanul se leagă la gură cu o pânză de tifon și se lasă 12 ore la macerat. După această perioadă, se scurge apa prin tifon, apoi se lasă borcanul culcat pe chiuvetă la scurs, astfel încât boabele să stea umede, dar nu înmuiate în apă preț de câteva ore.

Acest procedeu se repetă vreme de 2-5 zile (sau până când semințele de orz germinează), timp în care boabele de orz se spală de 2-4 ori pe zi. Când orzul are colțișori de 1-2 cm, se scot germenii (doar boabele care au germinat) din borcan și se păstrează la frigider, cel mult o săptămână. Dacă germenii au un gust amar, înseamnă că s-au stricat, din cauză că au fost ținuți prea mult timp în apă.

Se pot consuma ca atare, amestecați cu salate sau sucuri naturale, sau tocați prin mașina de tocat carne și amestecați cu miere. Se consumă de regulă câte 2-3 linguri de germeni de orz pe zi, cel mult.

Cum se cultivă orzul verde

Sucul de orz verde este o băutură pe care egiptenii o consumau pentru energie, în timp ce chinezii elogiau orzul ca o plantă sfântă, bună pentru hrană și sănătate. Nici strămoșii noștri nu trecut cu vederea această plantă vindecătoare, și au utilizat-o atât pentru prepararea pâinii, cât și ca leac pentru zeci de boli.

Se pune un strat de 2-3 cm de pământ de flori într-o tăviță de plastic, și se însămânțează boabele de orz, la 1-2 cm distanță unul de altul. Tăvița se ține pe un pervaz, la lumină, 2-4 zile. După câteva săptămâni, orzul verde va crește, și când va atinge o înălțime de 15-20 cm, tulpinile pot fi tăiate cu un foarfec. Rădăcinile se mai pot uda, pentru a mai răsări încă de 1-2 ori.

Sucul de orz verde – preparare și administrare

Tulpinițele de orz verde sau prin mașina de tocat carne, apoi prin storcătorul electric centrifugal. Sucul se orz verde se bea în cure de 10-21 de zile, câte un păhărel mic de 50 ml pe zi, înainte de masă. În cazul bolilor grave, doza zilnică poate crește.

Orz verde pulbere

Pudra de orz verde se găsește la magazinele naturiste, sub diferite forme, inclusiv capsule sau drajeuri. Se ia de regulă câte o linguriță de pulbere de orz verde dizolvată în jumătate de pahar de apă rece, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pulbere trebuie lăsată la macerat în apa timp de 2-3 ore.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.