Vin de ciuboțica-cucului și pătrunjel – pentru inimă și circulație

Ciuboțica-cucului (Primula officinalis) este o plantă medicinală extrem de apreciată în România, datorită efectelor sale diverse.

Florile acestei plante sunt foarte frumoase, de culoare galbenă, și sunt ușor de reținut.

Vin de Ciuboțica-Cucului și Pătrunjel - Pentru Inimă și Circulație

Vin de Ciuboțica-Cucului și Pătrunjel – Pentru Inimă și Circulație

Vin de ciuboțica-cucului și pătrunjel – rețetă

Ingrediente

• 6 linguri de flori proaspete de ciuboțica-cucului (sau 4 linguri de flori uscate)
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 1 litru de vin alb dulce (natural)

Preparare

Se umple sticlă cu florile plantei și pătrunjelul mărunțit, și deasupra se toarnă vinul, cât să le acopere. Se închide ermetic și se lasă 14 zile la macerat la loc însorit sau călduros.

În cazul afecțiunilor cardiace, vasculare și tulburări de circulație, se ia câte o înghițitură de vin, maxim 3 linguri pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, în cure de lungă durată.

Tot pentru inimă și reglarea ritmului cardiac sau inflamații ale miocardului se poate bea infuzie de ciuboțica-cucului.

Indicații terapeutice

Ciuboțica-cucului are foarte multe efecte terapeutice puternice:

– Expectorante (fluidifică secrețiile bronșice)
– Tonice cardiace
– Emoliente pentru piele
– Sudorifice
– Sedative
– Antispastice
– Cicatrizante
– Detoxifiante pentru sistemul venos
– Dilatatoare pentru vene

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.