Curățarea Articulațiilor de Săruri – Tratamente Naturiste Simple
Nu doar marile organe ale corpului sunt zilnic asaltate cu toxine și deșeuri, ci și oasele și articulațiile pot face depozite de reziduuri nocive. De aceea, o curățare periodică a țesuturilor conjunctive de săruri este mai mult decât necesară. Curățarea articulațiilor de săruri ajută în special la tratarea, ameliorarea simptomelor sau prevenirea spondilozei, artrozelor, poliartrozelor și a altor boli articulare.
I. Cura cu ceai de dafin
Frunzele de dafin, pe care adesea le adăugăm la mâncăruri pentru aroma lor intensă și plăcută, s-au dovedit a fi un remedii eficient pentru curățarea articulațiilor.
Se pun 5 g de frunze de dafin la fiert cu 300 ml de apă timp de 5 minute. Apoi ceaiul cu tot cu frunze se mai lasă la infuzat într-un termos 3-4 ore. După această perioadă, ceaiul se strecoară și se bea cu înghițituri mici, pe durata întregii zile.
Acest ceai nu se va bea dintr-o dată, deoarece poate provoca hemoragii. Se va împărți cantitatea în doze egale, pentru fiecare oră a zilei. Cura durează 3 zile și se poate relua după o pauză de o săptămână.
În acest timp, urina poate deveni roz la culoare, semn că sărurile din articulații se dizolvă. Rezultatele se văd după 1-2 săptămâni de tratament: durerile articulare încep să dispară (mai ales cele care apar la schimbarea vremii) și articulațiile devin mai flexibile.
II. Ceai de floarea-soarelui
Se adună în lunile de toamnă rădăcini de floarea-soarelui (părțile mai groase) și se taie părțile păroase. Se spală și se pun la uscat, apoi se toacă mărunt. Din aceste bucăți de rădăcină de floarea-soarelui se prepară un ceai bun pentru curățarea articulațiilor. Mai precis, se pune 1 pahar de rădăcini în 3 litri de apă și se fierb 2 minute. Acest ceai se bea 1-3 zile, după masă. Eliminarea sărurilor se va produce după 2-3 săptămâni de tratament, când urina devine ruginie. Cura se poate urma până când urina redevine transparentă.
III. Suc de ridiche neagră
Se spală 10 kg de ridiche neagră cu tot cu coajă și se extrage sucul prin storcătorul electric. Vor rezulta circa 3 kg de suc. Acesta se păstrează la frigider, și se ia câte o linguriță de suc de ridiche, la o oră după masă.
Tescovina (bucățile de ridiche rămase) se amestecă cu de miere de albine (proporția este de 300 g de miere la 1 kg de tescovină). Se adaugă zer și se păstrează la cald, până se acrește, apoi se ia câte 1-3 linguri pe zi, până la terminarea preparatului.
IV. Ceai de rădăcini de plante
La fel de bune pentru curățarea articulațiilor sunt ceaiurile preparate din rădăcini de pătrunjel, hrean, ridiche, cicoare sau podbal. Se beau câte 100 g pe zi, la jumătate de oră după masă.
Aceste cure se pot face de 1-2 ori pe an. Nu se consumă multă sare, ingrediente picante sau acide.
Regimul alimentar joacă un rol important în sănătatea întregului corp. Pentru oase și articulații rezistente și sănătoase, nutriționiștii recomandă sporirea consumului de legume: morcovi, sfeclă, varză, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, alimente fermentate, brânză de vaci sau de oi, chefir, mere murate sau oțeturi din fructe.
Dar este ffffffffff amar:|
Multumesc pentru aceasta reteta de ceai, este binevenita!!!!!!
multumim-
am fiert deja, maine incerc
Retetele imi sunt de folos. Multumesc !
Ceaiul din foi de dafin e bun si pentru guta?
Incerc ca am dureri
Buna…As vrea sa stiu daca a incercat cineva ,in plus daca a dus la bun sfarsit tratamentul cu foi de dafin!!!Daca da efectele sunt multumitoare?!Mltumesc
bine voi incerca neaparat