Hrana vie prelungește viața și păstrează sănătatea

Cu mii de ani în urmă, omul se hrănea curat și natural. Consuma plante, legume, semințe și fructe, ceea ce creștea pe pământ.

În decursul vremii, lucrurile au luat o întorsătură greșită. Nici măcar astăzi, după atâta timp de hrană gătită, procesată și sofisticată, organismul uman nu reușește să se adapteze la acest regim alimentar neadecvat.

Hrana vie prelungeste viata

Hrana vie prelungeste viata

Foarte mulți nutriționiști spun că hrana gătită este percepută de corpul nostru ca un dușman.

Alimentele gătite slăbesc imunitatea

Prin termenul de “mâncare gătită” ne referim la alimentele care au fost supuse la diferite procese de încălzire, rafinare sau preparare.

Studiile au arătat că alimentele gătite determină în corp un răspuns imunitar defensiv, ceea ce arată că procesarea alimentelor este un lucru nociv pentru sănătatea noastră.

Consumând în fiecare zi mâncare gătită, sistemul imunitar devine din ce în ce mai slab, din cauza suprasolicitării sale.

> 60% crudități

Raportul dintre hrana vie și gătită trebuie să fie de 3:1.

Balanța trebuie să încline mai mult spre o mâncare de crudități, întrucât acestea ajută corpul să își păstreze depozitele de vitamine, minerale și enzime.

Atunci când ne lipsim de hrana vie, de legumele și fructele crude, încep să apară carențe și simptomele asociate:

  • oboseală, stres, anxietate, nervozitate, depresie, apatie, indigestie, balonare sau constipație, colon iritabil, dereglări metabolice, obezitate și numeroase afecțiuni cardiace, neurologice sau articulare.

Cancerul este de asemenea boala fatală care poate fi declanșată în urma unui regim bazat numai pe alimente rafinate și procesate.

Salvarea vine din schimbarea dietei și rutinei alimentare.

Pare dificil la început să facem aceste modificări, dat fiind că inclusiv gustul nostru s-a schimbat.

Cu greu tolerăm cruditățile și mâncarea fără uleiuri, maioneză sau alte sosuri nocive. Însă treptat vom ajunge să resimțim din plin beneficiile pe care hrana vie le aduce organismului nostru.

Hrana vie – ce putem mânca

Specialiștii nu ne îndeamnă să renunțăm complet la mâncarea gătită, ci să excludem pe cât posibil alimentele procesate din comerț, și să introducem alimente crude în proporție de 60% în dieta zilnică.

Putem începe prin consumarea a cât mai multe fructe și legume pe zi, plus cereale, semințe, zarzavaturi, verdețuri, plante medicinale și aromate, germeni, polen crud, miere de albine, pastura și alte produse apicole.

Supele le putem pregăti din legume crude, adăugate la sfârșit. Salatele de crudități sunt foarte simplu de pregătit și gustoase.

În funcție de anotimp, salatele de crudități se pot prepara din:

  • morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel, spanac, salată verde, ștevie, leurdă, păstârnac, varză verde sau roșie, broccoli, ridiche neagră sau roșie, castraveți, roșii, ardei, gogoșari, toate rase pe răzătoare sau tăiate cubulețe.

Pentru a avea succes, salata trebuie să fie felul principal de la masă, și nu garnitură.

Sucurile de legume, fructe și zarzavaturi sunt extrem de sănătoase și rapid asimilate de către corp.

Acesta este unul din cele mai bune moduri de a consuma hrana vie.

Putem alege miercurea sau vinerea – zile de post, pentru a face o detoxifiere a corpului cu sucuri naturale.

Sucul de iarbă de grâu sau de orz verde sunt esențiale pentru detoxifiere, vitaminizare și remineralizare a corpului.

Se pot consuma în aceste zile semințe, nuci, fructe uscate, polen crud și miere.

> Alimente bogate în enizme

Enzimele sunt cele mai importante substanțe nutritive pentru o sănătate de fier. Iată ce trebuie să consumi mai mult:

• Germeni de grâu, ovăz, orz, hrișcă, mei, quinoa
• Semințe de floarea soarelui, susan, in, cânepă
• Fasole, linte, mazăre, năut, soia
• Lucernă, broccoli, salată verde, spanac, trifoi
• Ridiche neagră, țelină, hrean, ceapă, usturoi, cartofi, morcovi, roșii, castraveți, ardei, gogoșari
• Miere, polen crud, pastură, propolis
• Fructe – mere, kiwi, afine, zmeură, coacăze negre, cătină, măceșe, căpșuni, citrice. fructe de pădure, nuci, alune, curmale, smochine și alte fructe uscate

Hrana vie – beneficii

Toate aceste alimente revigorează organismul, îl tonifică, cresc rezistența în fața bolilor și în egală măsură cresc durata de viață.

Odată ce sistemul nostru imunitar este întărit, radicalii liberi nu mai au cum să pătrundă și să distrugă celulele sănătoase.

Hrana vie nu doar ne dă energie și putere, ci ne ajută inclusiv la reglarea sănătății și prevenirea obezității, diabetului și bolilor de inimă.

Și ca un bonus, o dietă bazată pe legume, fructe și zarzavaturi aduce întotdeauna cu sine o curățarea dinspre interior înspre exterior, astfel încât inclusiv pielea va deveni mai curată și mai frumoasă.

Mai mult decât orice, hrana vie, bazată pe produse apicole, germeni de cereale, fructe și legume poate preveni cancerul.

Acest tip de alimentație ne aduce mai multe substanțe nutritive decât orice alte alimente pe care ne-am obișnuit să le consumăm.

Hrana vie regenerează organismul, cresc longevitatea, și previn următoarele boli:

  • bolile degenerative (Parkinson, Alzheimer, demența), scleorza în plăci, osteoporoza, reumatismul, afecțiunile cardiovasculare, cancerul și tumorile.

4 comentarii

  1. toto niculescu

    cat or plati sponsorizari ,ce-i care fac profituri fabuloase din „”hrana vie „” ..????

  2. Daaaa aviz pupuroaselor trimiteti barbatiii in gradina sa manance!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.