Ceai de Gălbenele – Proprietăți, Detoxifiere, Tratamente

Gălbenelele sunt plante aparent obișnuite, pe care adesea le subestimăm atunci când vine vorba despre capacitățile lor terapeutice. Cei mai mulți dintre noi cunosc doar efectele benefice ale cremei sau unguentului de gălbenele. Ceaiul de gălbenele este însă un elixir pentru corp, având o putere de detoxifiere foarte mare.

Ceai de Gălbenele – Proprietăți, Detoxifiere, Tratamente  (Image courtesy sxc.hu)

Ceai de Gălbenele – Proprietăți, Detoxifiere, Tratamente (Image courtesy sxc.hu)

Ceai de gălbenele – Tratamente pentru boli

___________________________________________________________________________________________

Gălbenelele conțin antioxidanți (flavonoide), Vitamina C, substanțe amare, acizi organici, ulei esențial și multe alte substanțe active care sprijină sănătatea omului.

Gastrită și ulcer

Ceaiul de gălbenele este un leac neașteptat pentru problemele de stomac. În caz de ulcer gastroduodenal sau gastrită hiperacidă se pot bea câte 2-3 căni de ceai de gălbenele pe zi, între mese.

Detoxifierea ficatului, curățarea corpului

Urzica și gălbenelele sunt plante care nu trebuie să ne lipsească din casă. Gălbenelele ajută la curățarea ficatului și tratarea icterului. Pentru detoxifierea ficatului, se poate face o cură de 2-3 săptămâni cu câte 3 căni de ceai de gălbenele pe zi, administrare cu 20 de minute înainte de masă.

Ceaiul de gălbenele este recomandat după o operație, când corpul are nevoie să elimine cât mai rapid toxinele. Se poate bea în combinație cu urzică și coada-șoricelului în diferite forme de cancer sau boli grave.

Dureri menstruale, anemie

Femeile slăbite, care acuză dureri în perioada premenstruală și menstruală pot bea câte 1-2 căni de ceai de gălbenele pe zi.

 Alte indicații:

– Conjunctivită
– Infecții bucale și ale gâtului
– Congestie nazală (nas înfundat)
– Stimularea bilei
– Crampe menstruale, abdominale
– Boli hepatice
– Constipație
– Ulcer gastroduodenal, gastrită
– Inflamații ale colonului
– Vânătăi, răni, boli de piele, arsuri
– Hemoroizi
– Acnee, iritații și inflamații ale pielii, degerături
– Cancer la sân
– Osteoporoză
– Probleme de circulație a sângelui
Leucoree, tricomonaza, candidoză, micoze
– Leziuni uterine

___________________________________________________________________________________________

Ceai de gălbenele – Contraindicații

Ceaiul de gălbenele nu este recomandat în cazul persoanelor hipersensibile sau alergice la această plantă, sau femeilor gravide sau care alăptează.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.