Psoriazis – Tratament Naturist Maria Treben

Din punct de vedere medical, psoriazisul este considerat o boală incurabilă. Însă cei care cred în puterea plantelor medicinale lăsate de Dumnezeu pe pământ nu pregetă a căuta un tratament naturist pentru această boală chinuitoare.

Psoriazis – Tratament Naturist Maria Treben (Image courtesy sxc.hu)

Psoriazis – Tratament Naturist Maria Treben (Image courtesy sxc.hu)

Există mai multe tipuri de psoriazis: psoriazisul roșu, care se manifestă prin pete foarte roșii, bine delimitate, psoriazisul la care pielea pare a fi acoperită cu solzi de pește, și un alt psoriazis, la care pielea este pergamentată, crăpată, groasă, cu crăpături care se adâncesc și se desfac seara, cauzând dureri și mâncărimi foarte mari bolnavului. Pielea astfel afectată produce o cantitate mare de coji, care cad pe jos, provocând bolnavului și o suferință nervoasă interminabilă.

I. Amestec de ceaiuri pentru psoriazis

Maria Treben are o rețetă de ceai, alcătuit din 10 plante medicinale care dau rezultate bune în tratarea definitivă a psoriazisului. Analizând simptomele acestei boli, vindecătoarea austriacă a considerat că numai plantele cu efecte depurative și dezintoxicante pot trata această boală cumplită.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

50 g de urzici
40 g de barba-popii
30 g de rostopască
30 g de gălbenele
30 g de ventrilică
30 g de scoarță de salcie
20 g de coada-șoricelului
20 g de coajă de nucă
20 g de fumărică
10 g de scoarță de stejar

___________________________________________________________________________________________

Preparare și administrare

Se amestecă toate plantele, și se ia o linguriță cu vârf pentru o cană de apă. Se opărește și se lasă la infuzat 3 minute. Din acest ceai se beau câte 1 litru jumate sau 2 litri pe zi, înghițitură cu înghițitură, pentru ca ceaiul să fie bine asimilat și prelucrat de organism.

II. Rețetă alifie de rostopască pentru cruste

În afară de acest tratament, pielea trebuie unsă zilnic cu o alifie pe bază de rostopască. Pentru crustele care acoperă tot corpul se amestecă 50 de g de suc de rostopască (obținut prin storcătorul electric) cu 5 g de osânză și se freacă bine până se obține o alifie. Se păstrează la frigider și se unge pielea cu ea.

III. Băi cu coada-calului și nalbă pentru mâncărimi

Se fac băi complete cu coada-calului și nalbă. Plantele se amestecă în părți egale și se pun peste noapte la macerat în apă rece. Se folosesc 200 g pentru o baie. Durata băii este de 20 de minute. Inima trebuie să stea în afara apei. Acest tratament este bun și pentru neurodermită.

IV. Regim special pentru ficat

Psoriazis este o boală care se naște din cauza unei dereglări a ficatului. Din acest motiv, pe lângă utilizarea plantelor și a ceaiului, trebuie ca bolnavul să țină și o dietă strictă pentru ficat.

Alimente dăunătoare:

– mezelurile, cârnații, afumăturile, carnea de porc și toate preparatele care conțin acest ingrediente
– acriturile, oțetul, mustul, vinul, lămâia, portocalele, gapefruiturile, fructele de pădure și sucurile lor, coacăzele negre, merele crude
– cafeaua naturală, ciocolata, cacaoa, mierea de albine
– peștele din conservă, peștele afumat, carnea din conservă
– legumele păstăi, mazărea, fasolea, lintea
– orice fel de alcool

Alimente permise:

• laptele și produsele lactate, mâncărurile cu lapte, salatele acrite cu iaurt
• carnea ușoară (de pasăre, de vițel, fiartă de vacă, peștele proaspăt sau congelat)
• legumele ușoare
• compot de mere (zilnic) ca înlocuitor pentru fructele proaspete

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.