Extract de Mlădițe de Merișor – Indicații Terapeutice și Administrare
Merișorul este o plantă foarte apreciată în fitoterapie, datorită proprietăților sale anti-infecțioase puternice. Atât fructele, cât și frunzele merișorului sunt înzestrare cu substanțe antibiotice, antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamator renal și diuretic. Planta se poate găsi la magazinele naturiste, sub formă de ceai, extract sau comprimate.
Merișorul – Cel mai bun remediu pentru infecții și bacterii
___________________________________________________________________________________________
Merișorul a fost popularizat în ultima perioadă ca o plantă eficientă în tratarea afecțiunilor urinare sau renale, în special a infecțiilor bacteriene de la nivelul vezicii urinare. Extractul de merișor se poate administra în paralel cu tratamentul antibiotic pentru cistită, mai ales în cazul cistitelor greu de tratat, care recidivează.
Extract de merișor – Indicații terapeutice
___________________________________________________________________________________________
Extractul gemoterapic de merișor se obține din muguri proaspeți de merișor (Vaccinium vitis idaea). Produsul are o acțiune terapeutică deosebită asupra intestinului, căilor urinare, vaselor arteriale, aparatului osteo-articular și aparatului genital feminin și masculin.
Extractul de merișor ameliorează simptomele infecțiilor urinare, reglează tranzitul intestinal, crește mobilitatea articulară la persoanele vârstnice și ajută la echilibrarea metabolismului calciului și fosforului de la nivelul oaselor.
– Constipație și diaree (dereglări ale tranzitului)
– Infecții și inflamații intestinale
– Sindrom intestinal, colită, colibaciloze
– Escherichia coli
– Staphylococcus aureus (stafilococul auriu)
– Streptococcus fecalis (streptococi)
– Calculoza renală (pietre la rinichi)
– Infecții urinare (cistită)
– Artroză (la vârstă înaintată)
– Osteoporoză
– Senescență hormonală
– Combate scleroza
– Combate cancerul
Merișorul s-a dovedit eficient și în prevenirea cancerului, datorită substanțelor care previne mutațiile celulelor și stopează procesele de malignizare a lor. În aceste cazuri, se vor ține 2 cure pe an cu câte 4 comprimate de merișor pe zi, timp de 3 luni.
Extract de mlădițe de merișor – Administrare
___________________________________________________________________________________________
> Copii peste 7 ani și adulți
Se iau câte 40-50 de picături, de 1-2 ori pe zi, diluate în puțină apă.
> Copii peste 2 ani
Extractul de mlădițe de merișor se poate da și la copiii de peste 2 ani, câte 1 ml, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă, diluat cu puțină apă.
Persoanele care iau merișor pentru infecții urinare, pot lua înainte un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, pentru alcalinizarea urinei și sporirea efectelor antiinfecțioase și antibiotice ale merișorului.
Un tratament cu extract de mlădițe de merișor poate dura 1-3 lini, cu pauze de 1-2 luni. Nu se cunosc reacții adverse sau contraindicații la acest produs.