Polipi – Tratamente Naturiste cu Rostopască

Rostopasca este recunoscută ca o plantă vindecătoare puternică, atât în medicina naturistă, cât și în cea convențională. Este îndeosebi recomandată pentru tratarea negilor și polipilor. Există o condiție importantă pentru ca planta să își facă efectul, și anume preparatul trebuie să intre în contact direct cu polipii. De aceea, tratamentele cu rostopască sunt indicate în polipii localizați în nas, pe colul uterin, în stomac, ficat, pancreas sau în colon. Prin ingerarea plantei, substanțele sale active ating aceste organe și vindecă polipii.

Polipi – Tratamente Naturiste cu Rostopască (Image courtesy sxc.hu)

Polipi – Tratamente Naturiste cu Rostopască (Image courtesy sxc.hu)

Rostopasca – Tratamente pentru polipi

___________________________________________________________________________________________

Polipi nazali

În cazul polipilor externi, care se văd, cel mai bun remediu este sucul de rostopască. Se unge locul afectat cu suc de rostopască proaspăt stors. Papilomii externi se mai pot tampona cu suc de ceapă sau suc de castraveți, proaspăt stors.

Polipi în stomac, ficat sau pancreas

Pentru polipii interni, se va bea ceai de rostopască. Ceaiul se prepară din 2 linguri de plantă, infuzate în jumătate de litru de apă clocotită, timp de 2 ore. Se ia câte o lingură de ceai, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 7 zile de pauză. Ceaiul de rostopască împiedică creșterea polipilor din stomac, ficat sau pancreas.

Polipi în colon

În acest caz, cel mai de leac este clisma cu ceai de rostopască. Ceaiul se prepară din 4 linguri de plantă, lăsate la înmuiat 24 de ore în jumătate de litru de apă rece. Înainte de clisma cu rostopască, se face mai întâi o clismă cu apă simplă, caldă, sau cu ceai de mușețel. După aceea se încălzește infuzia de rostopască și se introduce în colon folosind un irigator. Tratamentul se face încet, în decursul unei orei.

La fel de eficiente sunt microclismele cu suc de rostopască. Se amestecă 7 linguri de suc de rostopască și 50 ml de ceai de mușețel, și se introduce în colon, unde se ține cât mai mult timp.

Atenție! Nu se vor depăși dozele recomandate de rostopască, mai ales în cazul tratamentului intern, deoarece această plantă poate fi toxică în cantități mari.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.