Elixir Universal Pentru Boli – Pelin, Miere și Vin

Rețeta de mai jos este extrasă din remediile naturiste recomandate de stareța Hildegard von Bingen pentru diferite boli. Se prepară cu pelin, și este considerat un adevărat panaceu pentru cele mai diverse probleme de sănătate.

Pelin (Image courtesy sxc.hu)

Pelin (Image courtesy sxc.hu)

Pelinul este una din cele mai puternice plante amare de la noi din țară. De altfel, medicii naturiști au clasificat această plantă ca cel mai bun tonic amar din flora românească.

Este un detoxifiant excepțional, un revigorant pentru corp și un elixir pentru diferite boli. Pelinul conține Vitamine din complexul B, calciu, fier, fosfor, ulei eteric și principii amare.

Rețetă Elixir de Pelin

Ingrediente

• 40 ml de suc de pelin alb
• 150 g de miere
• 1 litru de vin de casă

Preparare și administrare

Mierea se va folosi în loc de zahăr, de aceea trebuie mai întâi fiartă, pentru a elimina spuma. Vinul trebuie să fie natural, cât mai vechi.

Se pune mierea la fiert cu vinul și atunci când este pe punctul de a da în foc, se adaugă și sucul de pelin. Se strecoară și se trage în sticle curate, sterilizate în prealabil cu alcool. Se închid ermetic. O cură necesită 3 litri din această băutură.

Se bea câte un păhărel mic (20 ml) la două zile. Tratamentul se face 2-3 luni, îndeosebi între lunile mai și octombrie ale anului.

Sucul de pelin se prepară din planta spălată și dată prin mașină. Sucul extras se filtrează printr-un tifon și se pune deoparte. Planta rămasă se amestecă apoi cu puțină apă distilată și se lasă la macerat o oră. La final se strecoară prin tifon și lichidul rezultat se combină cu sucul extras de prima dată prin mașina de tocat.

Indicații terapeutice

– Tulburări de vedere
– Depresie, melancolie
– Gripă
– Boli de inimă
– Probleme cu rinichii
– Hiperaciditate (acid la fiere)
– Tulburări digestive și intestinale
– Infecții la femei
– Scleroză arterială

5 comentarii

  1. Pai daca se fierbe mierea, o pui exact degeaba, ba din contra poate fi toxica. Nu stiu cine, si de unde, scoate retetele astea. Se bat cap in cap cu modul de folosire corecta a unor alimente.

    • Stimată doamnă, ideea că „miere este toxică” la tratare termică a fost adusă în atenție de pușcăriașul de Mencinicopschi, înainte să apuce să fure cu Voiculescu terenurile de la Institutul de Cercetări Alimentare.

      De câți oameni întoxicați cu miere ați auzit, după ce ani în șir milioane de oameni din întreaga lume și-au îndulcit ceaiul cu miere?

      Mierea are o alcătuire complexă în care predomină apa şi substanţele zaharoase (în proporţie de 99%). Reacţia de transformare a zaharurilor la cald, sau caramelizarea, este un procedeu de transformare și de descompunere termică a compușilor sau a substanțelor chimice organice. Astfel se formează o aldehidă (alcool dehidrogenat) numită hidroximetilfurfurol, abreviat HMF. Acest compus este considerat ca fiind dăunător sănătății în urma unor teste efectuate in-vitro și a unor studii pe șobolani. Nu există niciun studiu cu subiecți umani care să demonstreze acest lucru.

      Mierea proaspătă naturală conține cantități foarte mici de HMF (mai puțin de 15mg/kg) iar standardul specificat în Codex Alimentarius este de 40mg/kg. Cantitatea de HMF este atât de mică în mierea încălzită încât nici măcar în acest caz nu atinge valorile de (40mg/kg) prevăzute în Codex Alimentarius. Cantitatea de HMF din miere, ușor de verificat în laborator, este un indicator important al calității acesteia. Ideea esențială este că prelucrarea termică distruge enzimele. Practic, de fiecare dată când încălzim mierea enzimele se distrug ceea ce reduce foarte mult calitățile curative ale mierii.

      Cantități mai mari de HMF se găsesc în mod natural în cafea (unele tipuri de cafea prăjită conțin între 300 și 2900 mg/kg de HMF), produse de patiserie, bere brună sau fructe uscate (prunele uscate conțin până la 2200 mg/kg).
      E MIEREA TOXICĂ LA CALD? NU. Punct.

    • Multumesc pentru raspuns. Nu-mi luati in nume de rau comenta riul dar mereu aud la tv si citesc pe net ca mierea nu trebuie sa ajunga la temp. mare. Si apoi va intreb: daca isi pierde foarte mult calitatile curative, care este beneficiul in reteta?

    • Citiți articolul, rețeta nu e doar despre miere fiartă ca să puneți la îndoială beneficiul rețetei.

  2. Il folosesc de ceva timp acest elixir si este foarte eficient… m.ar interesa de unde se cumpara in romania gata facut? Aici in italia este o farmacie natiralista care il prepară!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.