Helicobacter Pylori – Tratament Naturist cu Merișor și Oregano

Helicobacter pylori este una din cele mai puternice bacterii, uneori rezistente chiar și la antibioticele de sinteză, care apare atât la copii, cât și la adulți. Acest microorganism provoacă în peste 40% din cazuri ulcer, gastrită, cancer la stomac sau esofagian.

Helicobacter Pylori – Tratament Naturist cu Merișor și Oregano (Image courtesy sxc.hu)

Helicobacter Pylori – Tratament Naturist cu Merișor și Oregano (Image courtesy sxc.hu)

Helicobacter pylori – Cauze

___________________________________________________________________________________________

Helicobacter pylori este o bacterie aproape omniprezentă. La nivel mondial, statisticile arată că 30% din populație este deja infectată cu această bacterie, iar în țările subdezvoltate proporția este de 90%.

> De unde luăm această bacterie?

În majoritatea cazurilor, bacteria se ia pe cale orală, prin vesela infectată, ingerare, atingere sau sărut. Igiena deficitară este așadar principala cauză a dezvoltării acestei infecții gastrice, și totodată singura metodă de prevenire a infectării. Regula spălatului pe mâini înainte de masă rămâne cea mai importantă. Alimentele de asemenea trebuie spălate bine și eventual fierte înainte de consum. Helicobacter pylori este o bacterie care poate fi găsită pe legume, pe fructe, pe alimentele de origine animală, sau chiar și în apă.

Helicobacter pylori – Simptome

___________________________________________________________________________________________

Infecția cu Helicobacter pylori cauzează simptome atunci când aceasta afectează stomacul prin apariția unor leziuni gastrice de tipul ulcerului. Procentul celor care ajung să dezvolte ulcer sau gastrită în urma infectării cu această bacterie este destul de mare. Simptomele pot fi:

– Dureri în capul pieptului din cauza unor alimente
– Balonare după masă
– Senzația de stomac plin nejustificată
– Greață, indigestie și alte tulburări gastrice

Diagnosticul de Helicobacter pylori se pune în urma unei endoscopii, care durează în jur de 20-30 de minute.

Helicobacter pylori – Tratament naturist

___________________________________________________________________________________________

Studiile efectuate în Statele Unite au arătat că bacteria helicobacter pylori poate fi tratată cu succes cu ajutorul unor plante medicinale. Merișorul și oregano (de asemeni cunoscut sub numele de sovârf) sunt ierburi de leac recomandate de cercetători pentru combaterea infecțiilor produse de această bacterie. De altfel, ceaiul de merișor este unul din cele mai eficiente remedii naturiste pentru infecțiile urinare, îndeosebi pentru cistită.

> Comprimate cu merișor și oregano

Foarte mulți medici chirurgi recomandă tratamentele naturiste pentru tratarea acestei bacterii gastrice. Merișorul și oregano sunt două plante cu efecte antiseptice care pot lupta mult mai bune contra acestei bacterii care a devenit rezistentă la tratamentul cu antibiotice prescris de regulă de medic. Plantele se vor lua sub formă de comprimate sau pastile, de la magazinele naturiste.

Mai precis, persoanele infectate cu Helicobacter pylori trebuie să urmeze o cură de câte 2 săptămâni, timp în care se vor lua câte 2 comprimate odată (din fiecare plantă), de 4 ori pe zi. Medicii naturiști recomandă începerea acestui tratament cu 5-7 zile înainte de administrarea antibioticelor. De asemenea, se va continua încă trei zile după finalizarea tratamentului medicamentos recomandat de medic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Nu e prea mare dozajul de cate 2 comprimate din fiecare planta de 4 ori pe zi? Multumesc

  2. Merisorul creste la un loc cu afinul. Oregana creste de la altitudinea de 500 m pana in zona alipina.

  3. daca cineva a primit tratament cu aceste plante va rog scriti rezultatul..

  4. am tratat helicobacterul cu levofloxacina+doxiciclina+tinidazol (10 zile)+ omeprazol (pana la o luna)+ ceai “stomac sanatos D62” de la FARES (il beau de 5 luni).ma simt bine

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.