Balonarea – Remedii Naturiste la Domiciliu

Nimeni nu este ferit de tulburările gastrice care apar de-a lungul vieții, cauzele fiind extrem de variate. Balonarea este unul din cele mai frecvente simptome, care se manifestă ca o urmare a unei acumulări excesive de gaze la nivel intestinal. Balonarea poate provoca o senzație de disconfort, sau chiar dureri la nivel abdominal.

Balonarea - Remedii Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Balonarea – Remedii Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Balonarea – Cauze

___________________________________________________________________________________________

Motivele pentru care ne balonăm sta de regulă în ce și cum mâncăm. Stilul de viață pe care îl ducem este de altfel fundamentul sănătății, însă în ultima vreme, stresul, graba, competitivitatea, alimentația neadecvată și lipsa de odihnă perturbă metabolismul și întregul organism în toate funcțiile sale. Principalele cauze al balonării sunt:

– Ingerarea rapidă și necorespunzător mestecată a alimentelor
– Consumul de alimente în cantități mari și în asocieri nesănătoase
– Consumul de alimente care fermentează în stomac
– Constipația, diareea
– Retenția de apă
– Stresul

Balonarea – Remedii naturiste

___________________________________________________________________________________________

Tulburările gastrice care provoacă balonare trec de la sine, dar ele pot fi combătute mai repede cu ajutorul unor ingrediente naturale, pe care fiecare familie le are în cămară.

Apă cu lămâie

Unul din cele mai importante reguli de prevenire a problemelor digestive este consumul de apă. Deshidratarea poate defecta procesul de digestie a alimentelor. Cel mai bun remediu anti-balonare în acest sens este consumul de apă cu lămâie. se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie în jumătate de pahar de apă, și se bea dimineața, pe stomacul gol. În restul zilei este bine să bem cel puțin 6-8 pahare de apă.

Ceaiuri din plante pentru stomac

Fitoterapeuții au foarte multe recomandări la acest capitol. Foarte bun pentru balonare este ceaiul de fenicul sau anason, ceaiul de coriandru, ceaiul de păpădie sau mentă, ceaiul de coada-șoricelului sau de gențiană.

Iaurt

Un alt aliment care acționează ca un pansament pentru stomac este iaurtul natural. Acesta conține probiotice, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și la protejarea mucoasei gastrice de leziuni. Un iaurt pe zi, la micul-dejun poate face minuni pentru sănătate. Cele mai bune sunt iaurturile simple, sau cele făcute în casă.

Condimente, plante aromate

Pătrunjelul, mărarul, cimbrul și sparanghelul sunt patru plante aromate care pot ajuta în reducerea simptomelor de balonare. Se pot consuma în stare proaspătă, sub formă de suc, ceai, sau adăugate în salată, ciorbe, sau la condimentarea diverselor preparate. Persoanele care suferă des de balonare, pot face o cură cu pătrunjel verde proaspăt, timp de 14 zile. Se consumă câte o legătură oe zi. Mărarul se poate administra mai ales sub formă de semințe, preparate și administrare ca un ceai cald.

Legume, fructe, cereale integrale

Acestea conțin fibre, iar fibrele sunt esențiale pentru buna funcționare a tranzitului intestinal. Acestea ajută îndeosebi la prevenirea episoadelor de constipație și de balonare.

Semințe de in

Se ia în fiecare dimineață câte o linguriță de semințe de in (măcinate), adăugate în iaurt sau cu miere.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.